Bu Blogda Ara

5/20/12

BURSA CHP YILDIRIM İLÇE ÖRGÜT BAŞKANLIĞINA ÖNEMLE SUNUYORUM

BURSA CHP YILDIRIM İLÇE ÖRGÜT BAŞKANLIĞINA ÖNEMLE SUNUYORUM

CHP Bursa Yıldırım 700.000’in üzerinde olan bir merkez ilçedir. 30 yıldır aynı ilçe aynı mahallede ikamet etmekteyim.

2000 yılında ÖDP’den istifa edip, 12. Maddeden CHP’nin asil üyesi olmuştum. Altan Öymen’in genel başkanlık yaptığı dönemde, Deniz Baykal’ın tekrar genel başkan olması ve il başkanımızı görevden alması üzerine CHP’den topluca istifa edenler arasında bende vardım.

2010 Nisan ayında Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkan olunca tekrar CHP’ye döndüm. Son iki yıldan beri ilçemizin teorik ve pratik anlamda en aktif, en çalışkan özgür üyelerinden biri olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim.

Referandum ve son milletvekili seçimlerinde ilçemizin aldığı oy oranı ne olursa olsun, CHP Yıldırım ilçe örgütü her anlamda iflas ettiğini bilen ve şahit olan üyelerden biriyim. İki yıldır kesintisiz olarak yazdığım yazılarda iddiamı doğrulayan birçok kanıt vardır. Bu somut gerçeğe rağmen yıldırım ilçesinde potansiyel bir gücün çok fazla olduğunu biliyorum.

CHP Bursa Yıldırım İlçe örgütü hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir sıçrama, yapabilir. Bunun için yeni seçilen İlçe başkan ve yönetim kurulu üyelerine son derece önemli olan görev, yetki ve sorumluluklar düşmektedir.

CHP Bursa Yıldırım İlçe örgüt yönetimi neyi nasıl yapmalıdır ki, herkesi hayrete düşürecek o sıçramayı yapabilsin. Bu anlamda yapacağı işler hem çok zor, kolay hem de çok kolay olduğunu biliyorum. İşin zorluğunun ve kolaylığının yüzde yüzünün örgütün kendi içinden kaynaklandığını da çok iyi biliyorum.
CHP Bursa Yıldırım İlçe örgüt yönetiminin bu sıçramayı başarabilmesi için

1-ilçe yönetimi sorunun ve çözümün kendi içinde olduğu gerçeğini anlaması kavraması ve kabul etmesi gerekir.

2- ilçe yönetimi, ilçede, potansiyel gücün varlığını göz önünde bulundurarak, her şeye sıfırdan başlamalıdır.

3-İlçe yönetimi kesinlikle kendisine güven duymalıdır. Ve bu güvenle kısa, orta, uzun vadede yapacağı işlerin önem ve acili yet durumuna göre, planını, programını, projesini yapıp ilan panosuna asmalı, örgütün, üyelerin bilgisine sunmalıdır.

4-ilçe yönetimi her ne pahasına olursa olsun, yapacağı, iş ve işlemlerde, alacağı kararlarda, mali konularda parti tüzüğünü, çalışma ilkelerini, parti programını ve kararlarını esas almalıdır.

5- ilçe yönetimi her ne pahasına olursa olsun, örgüt çatısı altında ve CHP adı altında düzenlenecek, yapılacak ve yönetilecek tüm toplantılarda, toplantı usulü, yönetimi, kural ve disiplinine titizlikle uymalı ve uymayanlara asla müsamaha göstermemelidir. Parti ve örgüt diplini tüm üyelere eşit ve adil olarak uygulanmalıdır.

6-ilçe yönetimi, yaptığı iş ve işlemlerde aldığı kararlarda, mali konularda alabildiğine şeffaf olmalıdır. Parti üyesi hakkı olan bilgilere engelsiz ve izinsiz ulaşabilmelidir.

7-ilçe yönetimi bilgisi ve onayı dışında oluşabilecek hiç bir gruba, kutba hizbe asla izin vermemelidir.

8-ilçe yönetimi ilk yapacağı işlerden arasında örgütlenme ağını ( sokak cadde mahalle temsilcileri) çeşitli başlıklardan oluşacak çalışma gruplarını oluşturmalı, kurumsallaştırmalı ve aktif hale getirmelidir.

9-ilçe yönetimi ilçe görev yetki ve sorumluluğu alabildiğince tabana yaymalı ve yaygınlaştırmalıdır.

10-ilçe yönetimi sade üyeden başkana kadar herkesin her organın görev yetki ve sorumluk sınırlarının neler olduğunu somut olarak açıklamadır.

11- ilçe merkezinin en kısa sürede sağlıklı bir mekâna kavuşması için gerekli olan çaba gösterilmelidir.

12- ilçe merkezine gelen üyeler, vatandaş güler yüzle ilgiyle karşılanmalıdır.

13- tabanla ilişki ve iletişim kesintisiz sağlanmalı örgüt toplantıları düzenli olarak yapılmalıdır.

14- ilçe örgütünde iç barış, huzur, dayanışma, mutlaka sağlanmalıdır. Üyeye hak ettiği değer kesinlikle verilmelidir. 20.5.2012