Bu Blogda Ara

7/01/12

CHP BURSA YILDIRIM İLÇE ÖRGÜTÜ BAŞKAN VE YÖNETİMİ GÖREVDE İLK İKİ AYINI DOLDURDU.

CHP BURSA YILDIRIM İLÇE ÖRGÜTÜ BAŞKAN VE YÖNETİMİ GÖREVDE İLK İKİ AYINI DOLDURDU.



Yeni başkan ve yeni yönetim kurulu üyeleri göreve gelir gelmez, ilk icraatlarıyla, ilk ilişki ve iletişimleriyle, ilk aldıkları ve alacakları kararlarla, ilk yaptıkları iş ve işlemlerle, bir önceki başkan ve yönetimden farklı olduklarını, farklı olacaklarını gerçekten umuyor ve bekliyordum.

İlçe örgütümüzün, örgütsel, maddi ve idari anlamda ne kadar büyük sorunları olduğunu çok iyi biliyorum. Bu anlamda iki ay gibi kısa bir zaman dilimi içinde örgütün sorunlarının çözülmesini beklemeyi, bu konuda tartışma açmayı, eleştirmeyi kesinlikle akıl ve mantık dışı olarak buluyorum.

Ancak farklılıkları ortaya koyma anlamında iki ayın çok uzun bir zaman dilimi olduğunu düşünüyorum. İki ay sonunda umduğum ve beklediğim farklılıkları görememenin hayal kırıklığını yaşıyorum diyebilirim.

İki ay içinde ne gibi farklılıklar ortaya konulabilirdi?

CHP bizim partimiz olduğuna göre, yönetim organlarına seçilenler bizim adımıza (partinin asil üyeleri)bizi temsil ettiklerine göre, örneğin ilk iki ayda

1- Kendi aralarında yaptıkları görev dağılımında kimlerin hangi görevi üstlendiklerini gösteren liste ilan panosuna asılarak örgüt üyelerinin bilgisine sunulabilirdi.

2- Örgütsel, mali ve idari anlamda nasıl bir ilçe yönetimi devir aldıklarına dair bir rapor (yazılı bilgi, açıklama) hazırlanabilirdi. Hazırlanan bu rapor düzenlenecek örgüt toplantısında okunarak, ilan panosuna asılarak, sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanarak yâda daha başka bir yöntemle örgüt üyelerimize bilgi verilebilirdi.

3- Kısa, orta, uzun vadede yapılacak iş ve işlemler, sorunlar çözümler, önem sırasına göre belli bir plan ve programa alınarak yol haritası hazırlanıp ilan panosuna asılarak, üyelerimizin bilgisine sunulabilirdi. (örgütün, delegelerin, üyelerin toplantıya çağrılması, yemek, örgütlenme ağının kurulması, ilçe merkezinin yeni bir yere taşınması, mahalle sorumluları, çalışma gurupları, yerel seçimler, esnaf gezileri, eylemler, etkinlikler, toplantılar vb. gibi)


Bu konularda sosyal paylaşım sitelerinde ve sayfalarında ilk günlerden önerilerimi kesintisiz olarak ilettiğimi sayın ilçe başkanımızın ve ilçe yönetim kurulu üyelerimizin bildiklerinden eminim.


Örgütlenme ağının kurulmasını, planlı programlı çalışmaların yapılmasını, çalışmaların tabana yayılmasını ve yaygınlaştırılmasını ve her konuda alabildiğine şeffaf olunmasını ( örgüt çalışmalarında kim, kiminle nerede, ne zaman ne yapıyor? Vb. gibi konularda) çok önemsiyorum. 02.07.2012

BU YAZIMI OKUMADAN GEÇERSENİZ GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLÜRÜM

BU YAZIMI OKUMADAN GEÇERSENİZ GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLÜRÜM

Uzun süreden beri devam eden parti içi maratonu, 30.6.2012 tarihinde ilimizde yapılan kadın kolu kongresiyle sonra erdi.

Seçim süreci boyunca ilimizde ilçemizde, olup biten tüm olayları başından sonuna kadar birebir yaşadım. Gördüm. Şahit oldum. Yaşadıklarımı, gördüklerimi şahit olduklarımı devamlı yazmaya ve paylaşmaya çalıştım.

Yazdıklarımı anlamayanlar bu kez anlamayanlar anlasın diye çok daha somut yazacağım

Partimizde (CHP) delege seçimlerinin, il, ilçe, kadın ve gençlik kolu kongrelerinde yapılan seçimlerin temel amacı nedir?

Bir seçim dönemi boyunca yapılan tüm iş ve işlemler, alınan kararlar, mali konular kongrede masaya yatırılır. Raporlar okunur. Raporlar üzerinde delegeler (üyeler ) aleyhte lehte söz alırlar, düşüncelerini açıklarlar, öneri ve eleştirilerde bulunurlar. Raporlar oylanır. Seçime geçilir

Ne yazık ki gördüğüm izlediğim şahit olduğun kongrelerde böyle olmuyor. Ya nasıl oluyor?

Raporlar okunmadan ya da okunduktan hemen sonra önce, eski, yeni milletvekilleri, eski, yeni il, ilçe, belediye başkanları, (liste uzuyor) öncelikle söz alıp konuşuyorlar. Konuşmalarda süre sınırlaması uygulanmıyor. İsteyen istediği kadar konuşuyor. Dakikalar saatler geçiyor. Zaman daralıyor. Asıl konuşması gerekenler delegeler (üyeler) konuşanları (nutukları) dinlemekten, alkışlamaktan yoruluyorlar. Usanıyorlar. Nihayet Konuşmalar bitiyor.

Sıra raporların okunmasına Yâda raporlar üzerinde konuşmaya geliyor. Yani bir anlamda kongre yeni başlıyor. Ama Divan başkanı zaman daraldı diye uyarıda bulunuyor. Yapmaya zaman kalmıyor. Bir kaç delegeye (üyeye) söz hakkı veriliyor. Konuşma biraz uzayınca, divan başkanı konuşmacıyı toparlarmısınız diye uyarıyor.

Delegeler (üyeler) Raporlar üzerinde nerede ise hiç bir konuşma, öneri, eleştiri yapamıyor. Ya yeterlilik önergesi veriliyor. Yâda ona bile gerek kalmıyor. Çünkü delegeler, (üyeler) çok yorulmuş oluyor. Oylamaya geçiliyor. Ve kongre böylece bitiyor.

İlk sözü alanlar bunun adına demokrasi, eşitlik, adalet, diyorlar. Kadınlarımız, gençlerimiz, üyelerimiz her şeyimiz diyorlar. Partimizin gerçek sahibi onlar diyorlar. Bende onlara diyorum ki, hadi canım sende

HADİ CANIM SENDE OLMAZ OLSUN BÖYLE DEMOKRASİ, BÖYLE EŞİTLİK BÖYLE ADALET 01.07.2012

CHP DE PARTİ İÇİ DEMOKRASİNİN UYGULANMAYA KONMASI İÇİN İŞTE SOMU ÖNERİM

CHP DE PARTİ İÇİ DEMOKRASİNİN UYGULANMAYA KONMASI İÇİN İŞTE SOMU ÖNERİM


ESKİ YENİ CHP’Lİ VEKİLLERİMİZ, ESKİ YENİ İL, İLÇE BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİMİZ, DELEGELERİMİZ, GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ÜSTLENEN ETKİLİ, YETKİLİ TÜM PARTİ BÜYÜKLERİMİZ, PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ SÖZDE DEĞİL ÖZDE İSTİYORLARSA. PARTİ İÇİ DEMOKRASİ DİYE BUNDAN BÖYLE KENDİLERİNİ VE BİZİ KANDIRMAK İSTEMİYORLARSA

CHP DE PARTİ İÇİ DEMOKRASİNİN UYGULANMAYA KONMASI İÇİN İŞTE SOMU ÖNERİM

CHP ÖRGÜT TOPLARININ DÜZENLENMESİNDE, YÖNETİLMESİNDE TIPKI TBMM’(TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE OLDUĞU GİBİ) TOPLANTI USUL VE YÖNETMLERİ, TOPLANTI DİSİPLİN VE KURALLARI UYGULANMASI ŞARTTIR. GEREKLİDİR. ZORUNLUDUR.

YUKARIDAKİLERİN (SEÇİLMİŞLERİN) HİÇ OLMAZSA KURULTAYLADA, ÖRGÜT TOPLANTILARINDA KONUŞMALARIN A SINIRLAMA GETİRİLMEDİR.

DEMOKRASİNİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL TOPLANTILARDAKİ DİSİPLİNSİZLİK, İLKESİZLİK VE KURALSIZLIKTIR.

PARTİ İÇİNDE EŞİTLİĞİ, ADALETİ, HAKKI, HUKUKU YOK EDEN TOPLANTILARDAKİ DİSİPLİNSİZLİK, İLKESİZLİK VE KURALSIZLIKTIR.

ÖRGÜT ÜYELERİNİN ÖRGÜT TOPLANTILARINDA KONUŞMA YASAĞI KALDIRILMALDIR.

DEMOKRASİ ÖRGÜT TOPLANTILARINDA UYGULANMADIKÇA PARTİ İÇİ DEMOKRASİ SADECE HAYALDİR. AVUTMADIR. KANDIRMADIR.