BENİM PARTİM EŞİTLİĞİ SAVUNUYOR. BEN PARTİMDE EŞİTLİĞİ ARIYORUM
İnternette eşitliğin anlamı tanımını okudum. Eşitliğin tanımında diyor ki,
Başlık ne olursa olsun, insanlar arasında toplumsal ve siyasal haklar yönünden ayrım bulunmaması durumu.
Benim partim ve parti yöneticilerim eşitliği savunuyor.
Partimde parti içi seçim yapılıyor.
Eşitliğin tanımına göre insanlar arasında toplumsal ve siyasal haklar yönünden ayrım bulunmaması gerekiyor.
Eşitliğin tanımına göre partimde seçimlerde eşitlik uygulandı mı bakalım.
Partim yöneticileri hiçbir parti üyesine sormadan, danışmadan, seçim ve örgütlenme çalışması için, bir parti üyesine 2011 yılı son ayının son haftasında görev ve yetki veriyor. Çalışma yapabilmesi için parti üyelerinin üyelik bilgilerini de veriyor. O bilgilerin içinde en önemlisi ev ve cep telefonları. Görevi yetkiyi alan, üye telefonla üyelere ulaşma olanağını yakalıyor. 4 ay boyunca her mahallenin üyesine telefonla mesajla ulaşarak kurduğu ekiple seçim ve örgütlenme çalışmaları yapıyor. Toplantılar düzenliyor.
Seçim oluyor görev ve yetki süresi sona eriyor. Parti içi seçimler yaklaşıyor. Görevi ve yetkisi sona eren parti üyesi bir isim altında 5 kişilik grup kuruyor. Önceden görevli ve yetkili olduğu ilçede grup arkadaşlarıyla birlikte telefonla, mesaj üyelere ulaşarak, ( il ve ilçe yönetimlerinin bilgisi ve onayı dışında) bir seri bilgilendirme toplantılar düzenliyorlar. Durum il başkanına iletiliyor. İl başkanı Toplantı yapmak anayasal haktır sakıncası yoktur diye demeç veriyor. İlçe yönetimi ise farklı düşünüyor grubun 5 üyesini izinsiz ve tüzüğe aykırı toplantılar yaptıkları gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk ediyor. Disiplin kararını hiç kimse dikkate almıyor. Toplantılara devam ediliyor. Grup üyelerinin asıl amacı, kendilerini üyelere tanıtmak olduğunu çok iyi biliyorlar.
Grup üyeleri arasında anlaşmazlıklar çıktığından grup üyeleri sık sık değişikliğe uğruyor. En sonunda grup dağılıyor. Ama içlerinden birisi kendisini üyelere, delegelere tanıtmayı başarıyor. Ve en sonunda ilçe başkanı olmayı başarıyor.
Şimdi elimizi vicdanımızın üstüne koyup düşünelim. Yapılan delege ve başkanlık seçimlerinde, toplumsal ve siyasal haklar anlamında Üyeler (insanlar) arasında hiçbir ayrım yapılmadan seçim yapılmıştır der misiniz?
Telefon bilgileri ve toplantı yapacak maddi imkânları olamayan üyelerle, telefon bilgilerin ve toplantı yapacak maddi olanakları olan üyeler eşit haklara mı sahipler?
Seçimi kazanan ve kaybeden üyelerin hepsine dünde bugünde saygım sevgim vardır. Âma
BENİM PARTİM EŞİTLİĞİ SAVUNUYOR BEN PARTİMDE EŞİTLİĞİ ARIYORUM