Bu Blogda Ara

8/11/14

ASIL YANLIŞIN KAYNAĞINI GİZLEMEK İÇİN ALDIĞI KARARLARDAN DOLAYI KEMAL KILIÇDAR OĞLU İSTİFA ETSİN DİYENLER, HAKSIZLIK EDİYORLAR. YANLIŞ YAPIYORLAR. NEDEN Mİ?


Genel başkanımız  Sayın  Kemal  Kılıçdaroğlu  Cumhur  başkanı adaylığı  konusunda  diyor ki, risk üstlendiğim doğru mu? Doğru. Ben  bir  liderim. Parti  yönetiyorum. Eğer bir  lider  risk üstlenmezse sorun var  demektir. (Demokratik mi?)

Genel başkanımız  Sayın  Kemal  Kılıçdaroğlu  MHP’nin eleştirilmemesi  konusunda diyor ki, 'Ben tüm parti teşkilatımıza bir talimat verdim. MHP kesinlikle eleştirilmeyecek. AKP hariç hiçbir parti eleştirilmeyecek (Demokratik mi?)

Genel başkanımız  Sayın  Kemal  Kılıçdaroğlu  seçim sonuçları  açıklandıktan  sonra diyor ki, bugün olsa yine  Ekmel  bey  derdim. (Demokratik mi?)

Parti içi muhalefet  Genel  başkana  diyor ki, parti içi demokrasiyi  işletmedin.  Cumhur başkanlığı seçiminde  başarısız oldun. Ya istifa  et.  Yada  kurultayı  topla. (Demokratik mi?)

Genel  başkan  Sayın  Kemal Kılıçdaroğlu istifa et, kurultayı topla diyenlere  diyor ki, ortada istifa edecek kurultayı toplayacak  bir durum  yok. kurultayın toplanması  için  yeterli  imzayı bulursanız  neden olmasın. (Demokratik mi?)

Bunlar  tartışılırken  ne  genel  başkan, nede genel  başkana muhalefet  edenler somut bir gerçeği    hiç dillendirmek, hiç gündeme  getirmek  istemiyorlar. (Demokratik mi?)

Somut  gerçek CHP tüzüğünde  yazılı olan 36. Maddedir: “Genel Başkan, partiyi bağlayıcı demeçler vermeye ve bildiriler yayımlamaya yetkilidir. Genel Başkan bu yetkisini görevlendireceği kimselere de kullandırabilir.” (Demokratik mi?)

Genel  başkanımız Sayın  Kemal  Kılıçdaroğlu  Sayın  deniz  Baykal’ın  genel  başkanlık  zamanında yazılmış olan  tüzük  maddesinin kendisine  vermiş  olduğu  yetkiyi kullanmıştır. (Demokratik mi?)

Demokrasiyi kökten yok eden  bu madde CHP genel başkanına, tıpkı  kral,  padişah  gibi yetki vermiştir.

Demokrasiyi savunuyorsanız  bu maddenin  tüzükte  ne işi vardır?  Yüzünüzdeki ve  sözünüzdeki demokrasi maskesini indirin önce bu soruya  cevap verin.




CHP’NİN BAŞARISIZLIKLARI NELER DEĞİLDİR? CHP’NİN BAŞARISIZLIKLARI NELERDİR?



AKP ve AKP’nin  Genel  başkanı,  başbakan  değildir.

CHP’nin  dünkü ve bugünkü  genel  başkanları  değildir.

CHP’nin tüzüğü,yönetmeliği, ilkeleri   değildir.

Siyasi  partiler yasası, seçim  barajı  değildir.

Zamlar, yolsuzluklar, savaşlar, krizler, değildir.

Komşularla ülkelerle yaşanan  sorunlar, komşu ülkelerde  yaşanan  savaşlar  değildir.

Başarısız örgüt başkanları, yöneticileri, yönetimleri, milletvekilleri  değildir.

CHP’ye  oy  vermeyen halkımız  hiç  değildir.

CHP’NİN BAŞARISIZLIKLARI NELERDİR.

CHP  genel  başkanının, MYK’nın, PM’sinin örgüt başkanlarının, yöneticilerin millet vekillerinin

Kesinlikle  gündeme  getirmek istemedikleri Konuşmak ve tartışmak  istemedikleri konulardır.

Bunların  neler olduğuna  dair  bir  kaç  somut örnek  vermek istiyorum.

İl ve ilçe  örgütlerinde CHP’nin  anayasası tüzüğü, CHP’nin değişmez ilkeleri özellikle örgüt  başkanları ve  yönetimleri   tarafından  okunmamasıdır.  Öğrenilmemesidir. Uygulanmamasıdır.

İl ve ilçe örgütlerinde  düzenli ve zamanında  örgüt toplantıları  yapılmamasıdır.   

İl ve ilçe  örgütlerinde yönetimlerin  aldıkları  kararlar, yaptıkları işler, mali konular  zaman  ve  süresi  içinde  örgüt üyelerine, örgüt temsilcilerine  bildirilmemesidir.  

İl ve ilçe  örgütlerinde çalışma  plan  ve programlarının  yapılmamasıdır. Günü  birlik  dar  kadro çalışması  yapılmasıdır.

Bilgili  birikimli  üyelerin  partiye  kazandırılmamasıdır. Partinin  sorumlu  organlarına  seçilmemesidir.  

İl  ve  ilçe  örgüt  yönetimlerinin  bilgisi  ve onayı  dışında, (özellikle seçim süreçlerinde) gizli açık,  grup, kutup, toplantılarının  yapılmasıdır.

İl ve ilçe  örgütlerinde örgütlenme  ağının sözde  kağıt  üstünde  kurulmasıdır. Örgütlü yaşamın  pratiğinde  kurulmamasıdır.  Kurumsallaşmamasıdır.   aktif hale  gelmemesidir. Çalışmalar  örgüt  tabanına  yayılıp yaygınlaştırılmamasıdır.  

İl ve ilçe  örgütlerinde, başarı ve başarısızlıklar, yapılan  iş ve  işlemler,  kararlar, mali konular hiçbir zaman  hiç  kimse   tarafından  denetlenmemesidir. Sorgulanmamasıdır.

Örgüt  toplantılarında, yönetenlerin hesap  vermemesidir. Yönetilenlerin  hesap  sormamasıdır.

İl, ilçe  başkanlarının, üyelere  aynı  mesafede  durmamalarıdır. Üyeler  arasında çok  net  olarak ayrım  ve ayrıcalık  yapmalarıdır. Hak, edenlerin, hakkı  olanların  seçilememesidir, görev  alamamasıdır.

 Özgür  iradenin, özgür  üyenin  grupların, kutupların,  zenginlerin, gücü   karşısında  yok  olmasıdır. 11.08.2014


 http://www.akademipolitik.com/siyaset/5727-chp-olaganustu-kurultaya-mi-gidecek