Bu Blogda Ara

2/27/13

BUNLARI YAZMAK SUÇSA GEREĞİ MUTLAKA YAPILMALIDIR AMA SUÇ DEĞİLSE DE GEREĞİ MUTLAKA YAPILMALIDIR.



Biz, CHP’liler ve CHP’li üyeler olarak öteden beri ne diyoruz, bizim diğer partilerden farkımız vardır diyoruz. O farkımız nedir? Örgütlü yaşamın pratiği içinde, diğer partili üyeler gibi, El etek öpmek için sıraya girmeyiz, kimsenin karşısında el pençe divan durmayız, emrin olur ağam, paşam başkanım demeyiz. 

Demokratik kural ve yöntemlere, toplantı, usul, esas ve disiplin kurallarına göre, irili, ufaklı, gündemli gündemsiz toplantılar düzenleriz. Toplantılarda düşüncelerimizi, önerilerimizi eleştirilerimizi öğürce, eşit söz hakkı kullanarak enine boyuna tartıştıktan, konuştuktan sonra çoğunluğun onayladığı kararları uygularız. 

Demokratik kural ve yöntemlere, toplantı usul, esas ve disiplin kurallarına göre, tüzük yönetmelik hükümlerine uygun olarak toplantılar düzenliyor muyuz? Toplantılarda düşüncelerimizi, önerilerimizi eleştirilerimizi, öğürce, eşit sürelerde söz hakkı alarak enine boyuna tartışıp kararlar alıp uyguluyor muyuz?

Örneğin ilçe örgüt yapısı içinde tüzük ve yönetmelik hükümlerine göre hangi organlar, birimler toplantı düzenleyebilir?

İlçe yönetim kurulu,

İlçe danışma kurulu,

Belde yönetim kurulu

İlçe belediye ve il genel meclis grupları

İlçe kadın ve gençlik kolları yönetim kurulları

Çeşitli başlıklardan oluşan çalışma grupları (komisyonlar)

Mahalle örgütleri (sorumluları, başkanları, yönetim kurulları)

Adı altında örgüt toplantıları düzenlenir.

Bunları mercek altına koyup inceleyelim.

Örgüt çalışmalarında son 10 ayı esas alacak olursak, ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetimlerinin genel olarak her hafta toplandıklarını biliyorum. Ama her üç organında hangi toplantılarda hangi kararları üyelere açıklanmadığı için bilmiyoruz.

Tüzük hükmüne göre, ilçe yönetimi her iki ayda bir genişletilmiş olarak, ilçe danışma kurulu toplantılarının (danışma kurulu yönetmeliğine göre) her üç ayda bir düzenli olarak toplanması gerekirken toplanması gerekir ya hiç toplanmadığını ya da bir kez toplandığına biliyoruz.

Belde yönetimleri birçok yerde yok. Belediye meclisi ve il genel meclis gruplarının toplantısından biz üyelerin hiç haberi olmuyor.

Mahalle örgütlerinin ve komisyonların oluşmadığı, oluşan yerlerde toplantı yapılıp yapılmadığı konusunda bilgimiz olmuyor.

Genç ve bayan olmayan, yönetim kuruluna seçilmeyen üyelerin örgüt içinde kendilerini, düşüncelerini, öneri ve eleştirilerini açıklama seslerini duyurma olanağı tamamen ortadan kalkmış oluyor. Sorunun özünü de bu oluşturuyor. Bu konudaki hiç bir sorulan hiçbir soruya hiçbir yetkili somut bir yanıt vermiyor. Vermek istemiyor. Ve CHP üyesi ham çaresiz hem savunmasız kalıyor.