Bu Blogda Ara

1/05/16

OYLARIMIZI ARTIRMAK İÇİN HER NE ŞART ALTINDA OLURSA OLSUN.



1-Tüzüğümüzün 5. maddesi gereğince bilgili başarılı yetenekli üyelerin ön plana çıkarılması için kesintisiz çaba sarf etmeliyiz


2- Her ne şart altında olursa olsun örgütlenme ağını (mah. Sorumluları ve çalışma grupları)kurmalıyız, kurumsallaştırmalıyız aktif hale getirmeliyiz.


3 Örgütlenme ağı kurma çalışmalarını vitrin aracı olarak kullanmaktan çıkarmalıyız.


4-Mahalle sorumlarının ve çalışma gruplarının görev yetki ve sorumlarını çalışma esaslarını toplanma tüm ayrıntılarıyla açıklamalıyız. Bunlara uymayanları asla o görevde tutma mamalıyız.


5-Her ne şart altında olursa olsun tüzüğün emredici hükümleri olan örgüt toplatılırını tüzükteki adıyla 2 ve 3 ayda bir mutlaka yapmalıyız. Toplantı tutanaklarını tutmalıyız


6- demokrasilerde olmazsa olmaz olan kısa orta uzun vadeli çalışma plan ve programı çıkarıp üyelerin bilgisine sunmalıyız.


7- görev vermede,  görevlendirmede partinin olanaklarını kullanmada bilgi vermede,  üyeler arasında asla ayrılık ve ayrımcılık yapmamalıyız.


8- Demokrasiler örgüt başkanlarımız dâhil olmak üzere herkes   (haddini değil)  görev yetki ve sorumluluk sınırlarımızın neler olduğun bilmeliyiz.


9- ve bana göre hepsinden önemlisi toplantı kural yöntem usul ve disiplin kurallarının neler olduğunu çok, çok iyi bilmeliyiz öğrenmeliyiz.


Kısaca önce kendimizi ıslah etmeliyiz. Savaşların en büyüğü insanların kendisiyle v erdiği savaştır.  Bu savaşı kazanmamız için her ne şart altında olursa olsun parti tüzüğümüze yönetmeliklerimize sonuna kadar sahip çıkmalıyız.


Hiç kimsenin kendisini kral, padişah, komutan patron amir yerine koymasına asla izin vermemeliyiz.05.01.2016


CHP ÜYESİ OLARAK AŞAĞIDAKİ SORULARIN SOMUT CEVABINI ALINCAYA KADAR SORMAK BOYNUMUN BORCU OLSUN.



Üyesi olduğum CHP Bursa Yıldırım İlçe Örgüt Yönetim Kurlunun 29.12.2015 tarihinde yaptığı toplantıda aldığı kararı 4.1.2015 tarihinde partili bir arkadaşımın yazıma verdiği cevaptan öğrendim. Haberin doğruluğundan emin olmak için 5.1.2015 tarihinde ilçe örgütümüze uğradım. Yönetim kurulu toplantısına katılan ilçe sekreterimizden haberin doğru olduğunu öğrendim.

Ayrıca ilçe sekreterimizden bundan böyle alınan yönetim kurulu kararların üyelere duyulacağına dair karar aldığını da öğrendim.  Tabii ki, parti içi demokrasi adına, açıklık adına çok sevindim mutlu oldum.  Aynı ilçe başkanı 3,5 başkanlık yaptığı süreçte bu kararı neden almadığını sormayacağım sorgulamayacağım. Tam aksine böyle bir kararı alan ilçemiz yönetim kurulu üyelerini kutluyorum tebrik ediyorum. Bu kararın alınması uygulanmaya konulması,  diğer tüm ilçe örgütlerimize örnek teşkil edeceğinden asla kuşku duymuyorum.

İlçe başkanımız avukattır.  Aynı zamanda CHP parti okulunda öğrencisi iken bize tüzük dersini anlatan hocamdır. Eğitmendir

İlçe örgütümüzün aşağıda aldığı yönetim kurulu kararını dikkatle okudum. Alınan karara ışığında İlçe başkanıma, hocama eğitmenime sormak istiyorum.  Tüzüğümüzün 7. Maddesine göre bilgi edinmek istiyorum.  Verilecek cevap tüm üyelerimizi, ilçe ve il örgütümüzü, partimizi çok yakından ilgilendirdiği için gerekli bilginin verece Bilgiyi vereceğini umut ediyorum.

30 Aralık 2015, 12:06
CHP YILDIRIM İLÇE BAŞKANLIĞI - 29 Aralık 2015 Salı günü yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında 29/12/2015-217 no'lu karar gereği,

1) 7 Şubat 2016 Pazar günü Örgüt Toplantısının yapılmasına
2) Kurulacak Komisyonların gelecek toplantıda belirlenmesine
3) Mali Bilançonun aylık olarak Yönetim Kurulu Üyelerine sunulmasına
4) Belediye Meclis Üyelerinin bir sonraki toplantıya davet edilmelerine
oy birliği ile karar verilmiştir.

SORUYORUM BİLGİ EDİNMEK İSTİYORUM

SORU 1-Tüzüğümüzde 29.ve 57/C maddelerinin dışında, örgüt toplantısı diye bir toplantı adı var mıdır?  Yoksa ilçe yönetim kurlu tüzükte adı olmayan toplantının yapılması için karar alma yetkisi var mıdır? Varsa tüzüğün yönetmeliğin hangi maddesidir.

SORU 2-  İlçemiz kongresinden önce (29.11.2015) ve sonra İlçe yönetim kurulu toplantılarına yedek üyelerinde çağrıldığını,  söz haklarının olduğunu ama oy verme haklarının olmadığını toplantıya katılan yedek üyelerimizden öğrenmiş bulunuyorum.

Tüzükte yedek yönetim kurulu üyelerinin ilçe yönetim kurulu toplantılarına katılacağı ile ilgili bir madde var mıdır? Yoksa ilçe yönetim kurulunun yedek üyeleri yönetim kurulu toplantılarına çağırma yetkisi var mıdır?    Varsa hangi maddedir?

Soru 3- Tüzüğümüzün 29.  Maddesi en geç 2 ayda bir ilçe genişletilmiş yönetim kurulu, Tüzüğümüzün 57/C maddesi ise en geç 3 ayda bir ilçe danışma toplantılarının yapılmasını emretmektedir.   Yönetim kurulu toplantılarına yedekte olan yönetim kulu üyelerinin çağırılması tüzükte yapılması zorunlu olan örgüt toplantılarının yapılmamasını ya da süresiz olarak ertelenmesine gerekçe mi oluşturmaktadır?

Soru 4- ilçe yönetim kurullarının,  2 ve 3 ayda bir yapılması zorunlu olan örgüt toplantılarını gerekçesiz olarak erteme yapmama gibi yetkileri var mıdır?  Varsa tüzüğün hangi maddesidir?

Sosyal medyada parti sorunlar yazılmaz,  konuşulmaz tartışılmaz diyorsanız, sosyal medyada düşüncenin açıklanmasıyla ilgili olarak CHP FM’simizin 90.Yıl bildirgesini hatırlatmak isterim. Her şey CHP için. Her şey demokrasi için. 05.01.2016


http://cancana-balmel.blogspot.com.tr/2015/01/chpden-33-maddelik-90yil-bildirgesi.html  (BİLDİRGE)