Bu Blogda Ara

9/03/15

AŞAĞIDAKİ TÜZÜK HÜKÜMLERİNE AYKIRI HAREKET EDİLİYOR GEREĞİ YERİNE GETİRİLMİYOR. PARTİ DİSİPLİN SUÇU İŞLENİYOR



Partililer toplum hayatının ve parti görevlerinin gerektirdiği yetenekleri kazanmak; sorumluluk yerlerine, partinin başarılı, bilgili ve yetenekli üyelerinin seçilmelerini sağlamak için sürekli çaba harcarlar. (tüzüğün 5.Md. 4.paragrafı)

Muhtarlık bölgelerinde, "Muhtarlık Bölgesi Görevlileri Çalışma Grubu" oluşturulur. Muhtarlık bölgesi görevlileri çalışma grubu, bağlı bulunduğu ilçe yönetim kurulunun sorumluluğu altında çalışır. (26.Md.)

İlçe yönetim kurulları, her iki ayda bir, ayın ilk toplantı gününde genişletilmiş olarak toplanır. Bu toplantıya ilgili Yönetmelikte belirtilen doğal üyeler katılır. Doğal üyeler konuşabilir, ama oy kullanamazlar. Genişletilmiş toplantıda ülke ve yöre sorunları ile parti politikaları görüşülerek değerlendirmeler yapılır, öneriler geliştirilir. (29.Md. Son paragraf)

İl yönetim kurulları her iki ayda bir, ayın ilk toplantı gününde genişletişmiş olarak toplanır. Bu toplantıya yönetmelikte belirlenen doğal üyeler de katılır. Doğal üyeler konuşabilir, ama oy kullanamazlar. Genişletilmiş toplantıda ülke ve yöre sorunları ile parti politikaları görüşülerek değerlendirmeler yapılır, öneriler geliştirilir. (33.Md. son paragraf)

B) İl Danışma Toplantıları

Merkez Yönetim Kurulu’nun bilgisi dahilinde en geç üç ayda bir olmak üzere, il yönetim kurullarının belirleyeceği tarihlerde ve yerde, gerek duyulacak sayıda il danışma toplantıları düzenlenir.

Toplantı sonunda bir sonuç raporu düzenlenerek Genel Merkeze sunulur.     Yerel ve genel seçimlerden sonra en geç iki ay içinde il danışma toplantısı yapılır.
Seçimlerden sonra hazırlanan sonuç raporlarında il ve ilçe düzeyinde seçim sonuçları değerlendirilerek kısa ve orta vadede yapılması gereken hususlara ilişkin önerilerde bulunulur.(57/B.Md.)

C) İlçe Danışma Toplantıları

 İl yönetim kurullarının bilgisi dahilinde, en geç üç ayda bir olmak üzere, ilçe yönetim kurullarınca gerek duyulacak sayıda ilçe danışma toplantıları düzenlenir. Toplantı sonunda bir sonuç raporu düzenlenerek il başkanlığına ve Genel Merkeze sunulur.

 Yerel ve genel seçimlerden sonra en geç iki ay içerisinde ilçe danışma toplantısı yapılır. Bu toplantı sonunda hazırlanan sonuç raporlarında ilçe, belde ve mahalle düzeyinde seçim sonuçları değerlendirilerek kısa ve orta vadede yapılması gereken hususlara ilişkin önerilerde bulunulur. (57/C Md.)

Kesin Çıkarma Cezası Gerektiren Parti Suçları (70/A. Md.)