Bu Blogda Ara

6/26/15

CHP’ DE, DEMOKRASİNİN BU KADARI ÇOK FAZLA. ALLAH NAZARDAN SAKLASIN

CHP’ DE, DEMOKRASİNİN BU KADARI ÇOK FAZLA.  ALLAH NAZARDAN SAKLASIN

CHP’ DE UZUN YILLARDAN SONRA İLK KEZ,  HEM MAHALLE SORUMLUSU, HEM DELEGE SEÇİMİ, HEMDE ÖN SEÇİM YAPILDIĞINI GÖRDÜM, YAŞADIM, BİZZAT ŞAHİT OLDUM.  İŞTE YORUMUM. OKUMANIZI ÖNEMLE ÖNERİRİM.

2011 YILINDA İLÇE ÖRGÜTÜMÜZDE UZUN YILLARDAN SONRA İLK KEZ YAPILAN MAHALLE SORUMLUSU SEÇİMİ

Üyesi olduğum CHP Bursa Yıldırım İlçe örgütünde 2011 yılının ilk yarısında, Milletvekili seçimlerinin hemen öncesinde, ilçemiz yönetim kurulu tarafından, görevlendirilen, 2 ayrı seçim çalışma komisyonunun, yönetim kurulu üyelerimizin kontrolünde her mahalleye sandık konularak, 68 mahallede uzun yıllardan sonra ilk kez mahalle sorumlularının seçildiğine,  seçim komisyon başkanlarının milletvekili adayı, adayı olduklarına bizzat şahit oldum. Gördüm ve yaşadım. O tarihlerde seçilen mahalle başkanlarından birisi de bendim.(çalışmalarım örgütlenme sekreteri tarından il başkanına örnek çalışma olarak taktim edilmiştir.)  

Mahalle sorumlularını seçen,  mahalle üyelerinin bir birlerini tanıyıp tanımadıklarını,  mahalle sorumlusu seçimlerinin demokratik kurallara uygun olarak, eşit ve adil bir ortamda, nasıl ve hangi yöntemle yapılıp yapılmadığını, ne siz sorun ne ben şöyleyim.  Ama bildiğim bir gerçeği ifade açıkça edeyim.  Milletvekili seçimi biter bitmez mahalle sorumlularının tamamen ve sahipsiz kaldığıdır.  Kurumsallaşmadığıdır. Aktif hale gelmediğidir.  Çok kısa bir sürede yok olduğudur.

2012 YILINDA İLÇE ÖRGÜTÜMÜZDE UZUN YILLARDAN SONRA İLK KEZ YAPILAN DELEGE SEÇİMİ

Üyesi olduğum CHP Bursa Yıldırım İlçe örgütünde 2012 yılının ilk yarısında ilçe kongresinin hemen öncesinden uzun yıllardan sonra ilk kez 68 mahalleye sandık konularak delege seçimlerinin yapıldığına bizzat şahit oldum.  Gördüm yaşadım.   O tarihte seçilemeyen delege adaylarından biriside bendim.

Delegeleri seçen mahalle üyelerinin bir birlerini tanıyıp tanımadıklarını, delege seçimlerinin demokratik kurallara uygun olarak, eşit ve adil bir ortamda, nasıl ve hangi yöntemle yapılıp yapılmadığını, ne siz sorun ne ben şöyleyim.  Ama bildiğim bir gerçeği açıkça ifade edeyim.  İlçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri seçimi biter bitmez delegelerin kaderine terk edildiği unutulduğu ve tamamen işlevsiz kaldığıdır.

2012 yılında yapılan delege seçimleri için demiştim ki,  Allah CHP’ye bir daha böyle bir delege seçimi yapmayı kısmet etmesin(üyelerin biri birlerini tanıması doğrultusunda hiç bir çalışma yapılmadığı için 2015 yılında yapılacak delege seçimlerinin 2012 yılından yapılan delege seçimlerinden hiçbir farkı olmayacağını tahmin etmek hiç zor değil)

2012 YILINDA İLÇE ÖRGÜTÜMÜZDE 2. KEZ YAPILAN MAHALLE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

2011 yılında seçim komisyonunun seçtiği mahalle sorumluları kurumsallaşmadığı, aktif hale gelmediği sahipsiz kalıp yok olduğu için 29.5.2015 tarihinde seçilen şimdiki ilçe başkanı 2012 yılının ikinci yarısında mahalle  (sorumlularını) başkanlarını seçmek için, ön görüşme ve seçimli toplantılar olmak üzere 68 mahalle üyeleriyle ayrı, ayrı 2 turlu toplantılar düzenlenmiştir.  Toplantılar 3 ay sürmüştür.  Her mahalleye sandık konularak mahalle başkanları seçilmiştir. Yine o tarihlerde 10 adet çalışma komisyonu kurulmasına karar verilmiştir.

2015 yılında yapılan milletvekili seçiminden önce komisyonlar seçimden sonra ise mahalle başkanları kurumsallaşmamıştır, aktif hale gelmemiştir. Kaderine terk edilmiştir. Unutulmuştur.  

2015 YILINDA CHP BURSA İL ÖRGÜTÜMÜZDE UZUN YILLARDAN SONRA İLK KEZ YAPILAN MİLLETVEKİLİ ÖN SEÇİMİ

2015 yılında CHP Bursa Milletvekili aday adayı oldum. Ön seçime katıldım. Emekli bir CHP üyesinin millet milletvekili adayı, adayı olmasının ne demek olduğunu,  ne anlama geldiğini,  milletvekili aday adaylık açıklamalarının ve çalışmalarının, nasıl ve hangi koşullarda yapıldığını, milletvekili aday adaylık çalışmalarımın nasıl ve kimler tarafından engellendiğini gördüm, yaşadım ve şahit oldum. 

CHP ÜYESİ OLARAK TÜM SEÇİMLERE İLK DEFA KATILDIM DERSİMİ ALDIM

Seçimlerde birçok şeyi gördüğümü, üyelerin kendilerini, tanıtmasında, düşüncelerini ifade etmesinde, seçimlerin hiç birisinde eşitliğin, adaletin,  zerresini göremediğimi, zenginlerin fakiri, güçlülerin zayıfı, grupların özgür üyeyi acımasızca ve insafsızca göz göre, göre ezip yok ettiğini çok rahatlıkla söyleyebilirim. 27.06.201

ÖZEL NOTUM:  Mahalle örgütlenmesinin kurumsallaşmamasının, aktif hale gelmemesinin,  kurulup yok olmasının vitrine çıkma tanınma aracı olarak kullanıldığının açık bir kanıtı olduğunu düşünüyorum.