Bu Blogda Ara

2/10/13

CHP BURSA YILDIRIM İLÇE ÖRGÜT BAŞKANIMIZA SÖZÜM OLSUN DEMİŞTİM. SÖZÜMDE DURACAĞIM KATILACAĞIM İLK ÖRGÜT TOPLANTISINDA, ÖRGÜT ÜYELERİMİZİN HUZURUNDA, AŞAĞIDA SORULARI İLÇE BAŞKANIMIZIN CEVAPLAMASI DİLEĞİ İLE SORACAĞIM.



1.2.2012 Tarihinde cumartesi günü yapılan serbest kürsü toplantısının kapanış konuşmasında, Sayın ilçe başkanımız yönetim kurulu çalışmaları hakkında beklediği eleştirilerin yapılmadığını söylemişti.  Bende oturduğum yerden sayın başkanım sözüm demiştim.  

Sözümü tutacağım. Yapılacak olan ilk örgüt toplantısında aşağıda soruları sayın ilçe başkanımızın cevaplaması dileği ile örgüt huzurunda soracağım.(internet ortamı olduğu gerekçesiyle burada sorduğum hiç bir soruma yanıt alamadım. Oysa ilçe örgütümüzde yapılan tüm çalışmaların,  tüm duyuruların, bilgilerin, haberlerin, resimlerin  internet ortamı üzerinden, basın yayın aracılığı ile  yapıldığını hepimiz  biliyoruz.görüyoruz. okuyoruz, şahit oluyoruz.  

CHP tüzüğü 29. Madde aynen şunu yazıyor.(http://www.chp.org.tr/wp-content/uploads/2012/05/CHP-Tuzuk.pdf)” İlçe yönetim kurulları, her iki ayda bir ayın ilk toplantı gününde genişletilmiş olarak toplanır. ” Tüzük hükmü gereğince 9 ayda en az 4 defa genişletilmiş toplantı yapılması gerekirken (danışma kurulu toplantısı) 22.9.2012 tarihinde tek bir toplantı yapılmıştır.  


CHP danışma toplantıları yönetmeliği 5.madde aynen şunu yazıyor. http://www.chp.org.tr/wp-content/uploads/2012/06/9danisma_toplantilari_yonetmeligi.pdf   ”ilçe yönetim Kurullarının belirleyeceği tarihlerde (en geç üç ayda bir) yapılır. Yönetmelik hükmü gereğince 9 ayda 3 defa toplanması gerekirken sadece bir defa toplantı yapılmıştır.  

Danışma kurulu toplantılarının yapılmasında ki temel amaç nedir?   

 CHP tüzüğü, bu konuda aynen şunu yazıyor” ülke ve yöre sorunları ile parti politikaları görüşülerek değerlendirmeler yapılır. Öneriler geliştirilir”   

SORUYORUM  

Tüzükte, yönetmelikte yazlı hükümler olmadığı halde,  ilçe örgütümüz toplantı salonunda aylardan beri hiç ara verilmeden her hafta cumartesi günleri sunumlar, paneller, yapılıyor. Her cumartesi günleri ilçe toplantı salonumuz tıklım,  tıklım doluyor. Bu toplantıları kesinlikle yararlı, önemli ve gerekli gördüğümü toplantılarda birçok kez ifade etmişimdir. bu toplantılar rahatlıkla yapılırken, tüzükte, yönetmelikte yazılıi emredici hüküm olduğu halde,  ilçe danışma kurulları düzenli olarak, her iki ayda bir neden toplanmıyor? Neden toplanmamıştır? Tüzük yönetmelik hükümleri neden yerine  getirilmemiştir? getirilmiyor) Üyelerimizi seminerlerde, sunumlarda neden sadece dinlemeye ve soru sormaya mahkûm oluyor?  Örgütümüz danışma kurulu  üyelerimiz, delegelerimiz, parti politikalarını, değerlendirmeleri neden yapmıyor?  Öneriler neden geliştirilmiyor? Bunun yapılmasına engel olan kimdir? kimlerdir?

SORUYORUM.  

Mahalle örgütleri hiç şüphesiz ki partimizin can damarlarıdır.  Bu nedenledir ki, mahalle örgütlerimizin oluşması ve seçilmesi için, haftalarca, aylarca süren (Mah. üyelerimizle) önce ön  görüşme sonra seçimli toplantılar yapılmıştır. Toplantılar sonucunda 67 mahallenin yönetim kurulları, yönetim kurulu başkanları seçilmiştir.  10 başlıktan oluşan 10 tane komisyon kurulmuştur. Komisyon başkanları seçilmiştir. Bunlar son derece önemli çalışmalardır. Ama bunlar Yetmiyor.  Mahalle örgütlenmelerinin, komisyonların kurumsallaşması ve aktif hale gelmesi gerekiyor. Çalışmaların ilçe yönetimi tarafından tüzük hükmü gereğince (Tüzük Md. 28) devamlı denetlenmesi gerekiyor.http://www.chp.org.tr/wp-content/uploads/2012/05/CHP-Tuzuk.pdf 

Yapılan cumartesi toplantılarında veya farklı formatta düzenlenecek örgüt toplantılarda; Mahalle yönetim kurulu başkanlarımız, komisyon başkanlarımız,  mahalle yönetimlerinden ve komisyonlardan sorumlu olan ilçe örgütü  başkan yardımcılarımız düşüncelerini neden açıklamıyorlar? Neden hiç  konuşmuyorlar?  Kendilerini neden tanıtmıyorlar? Neden seçilenlerin kimler olduğunu bilmiyoruz? Yaptıkları Mah. Komisyon çalışmalarını, karşılaştıkları sorunlarını, Önerilerini, eleştirin neden anlatmıyorlar?  Haftalık, aylık çalışmalar hakkında, düzenledikleri çalışma raporlarını toplantılarda neden okumuyorlar? Neden tartışmıyorlar?  Neden  tartışmıyoruz? toplantı tutanaklarını  neden okumuyoruz? Bunun yapılmasına engel olan kimdir? kimlerdir? 

SORUYORUM  

Danışma kurulu toplantıları, genişletilmiş örgüt toplantıları, serbest kürsü toplantıları,  mahalle örgüt toplantıları, komisyon toplantıları, yönetim kurulu toplantıları, delegelerimizin, komisyon ve mahalle yönetim kurulu başkanlarımızın, üyelerimizin konuşmaları, 

 Yapılan ziyaretler kadar, görüşmeler kadar, sunumlar, seminerler kadar, önemli ve gerekli değil midir?   Önemli ve gerekli ise, bu konularda yapılan çalışmalar organizasyonlar, planlar, programlar düzenlemeler örgütün, üyelerin bilgisine, ilgisine neden sunulmuyor? Bunun yapılmasına engel olan kimdir? kimlerdir? 

SORUYORUM   

Parti tüzüğümüzün http://www.chp.org.tr/wp-content/uploads/2012/05/CHP-Tuzuk.pdf çalışma ilkeleriyle ilgili 5. Maddenin 4.parağrafı hükmü gereğince (başarılı, bilgili, yetenekli üyelerin seçilmelerini sağlamak için) 9 ay içinde hangi somut çalışmalar yapılmıştır? Yapılmaktadır?  

SORUYORUM  

Örgüt üyelerimizin, parti olanaklarından yararlanmalarında,  seçime hazırlanmalarında, seçmelerinde, seçilmelerinde, kendilerini ifade etmelerinde, tanınmalarında, tanımalarında, üyelere görev verilmesinde, örgüt üyeleri arasında eşitlik ve adalet ilkesine uyulmuş mudur? Uyulmakta mıdır? Uyulmuyorsa uymayan uyulmasına  engel olan kimdir? kimlerdir?  

Örgütümüzü ve örgüt çalışmalarımızı tümden ilgilendiren somut sorulara, somut cevapların verilmesini, örgütümüzün, örgüt üyelerimizin bu konularda bilgilendirilmesini (Tüzük Md. 7/B hükmü gereğince) http://www.chp.org.tr/wp-content/uploads/2012/05/CHP-Tuzuk.pdf önemle, arz talep ediyorum.  11.2.2013

NOT: Bu yazımı İlçe Başkanlığımız facebook iletişim sayfasında  yayınlamayı çok isterdim. Ancak ile ilçe başkanlık  sayfamız  yazılarıma ve  paylaşımıma hiç bir gerekçe olmadan  süresiz olarak kapatıldığı için  yayınlayamıyorum. örgüt çalışmalarımızla ilgili olarak hiç bir bilgiden  yararlanamıyorum. Bu haksız ve adaletsiz uygulamanın son  bulmasını istiyor ve  talep  ediyorum.