Bu Blogda Ara

8/28/15

BİR KEZ DAHA DİYORUM 1000 KEZ DAHA DİYORUM CHP KENDİNİ MUTLAKA SORGULAMALIDIR. İBRETLE OKUNMASI GEREKEN YAZI


Bir CHP ilçe örgüt başkanını düşünün görevde kaldığı 2 yıl içinde

Örgütlenme ağını kurmuyor.  Tüzükte yazılı olan örgüt toplantılarının hiç birini yapmıyor. Hiçbir çalışma plan ve programı hazırlamıyor. Başarılı bilgili üyelerin ön plana çıkarılması için hiçbir çalışma yapmıyor.

Bu süreçte bir chp ilçe örgüt başkan adayını düşünün  

İlçe örgüt çalışmalarına hiç katılmıyor. Örgüt üyelerini hiç tanımıyor. 8 yıldır başka ilçede ikamet ediyor.

2010 yılı ortalarında CHP il ve ilçe başkanlığının bilgisi ve onayı dışında kapalı kapılar ardında çekirdek kadrosu 5 kişiden oluşan bir grup kuruyor. Delege sandıklarına sahip çıkmak, delege seçimleri hakkında üyeleri bilgilendirmek gerekçeyle ilçe örgüt üyeleriyle grup toplantıları yapıyor. Kendini üyelere tanıtıyor.

Hiç örgüt toplantısı yapmayan ilçe başkanı, il ve ilçe başkanlığının bilgisi ve onayı dışında grup toplantıları yapan grup üyelerini disiplin kuruluna veriyor.

29.5.2015 tarihinde yapılan ilçe kongresinde 5 kişilik grup üyelerinden biri disiplin kuruluna verilmesine rağmen açık farkla ilçe başkanı seçiliyor.

Kendisini disiplin kuruluna veren eski ilçe başkanına örgüt toplantısında üyeler huzurunda başarı plaketi veriyor.

Yeni ilçe başkanı da eski ilçe başkanı gibi tüzükte yazılı olan örgüt toplantılarını yapmıyor. Örgüt toplantısı yapılması için 100 üzerinde imza toplanıyor. Tüzükte yazılı olan örgüt toplantılarını yine yapmıyor.

İlçe başkanı başarısız olduğu için, tüzükte yazılı örgüt toplantıları yapmadığı için il ve ilçe örgüt başkanlarının dışında muhalif grup kuruluyor. İlçe yönetimini düşürmek için 400 ilçe delegesinde 213 delegeden noter tasdikli imza toplanıyor. olağan üstü ilçe kongresi toplanmayınca konu mahkemeye intikal ediyor. İlçe yönetim kurulu üyeleri ve yedek üyelerinin tamamı istifa ediyor. İlçe başkanı yalnız kalıyor.  Genel merkezin talimatı üzerine ilçe başkanın hazırladığı yönetim kurul listesin,  genel merkez onaylıyor. Seçilmiş başkan atanmış başkan olarak görevine devam ediyor.

İlçe başkanlığı seçimine hazırlanırken, delege seçimleri konusunda ayarca önceden üyeleri bilgilendirme toplantısı yapan grup üyesi,  ilçe başkanı iken, ilçe örgütünde,  2 adet büyük toplantı salonu var iken tek bir sefer olsun delege seçimleri konusunda üyeleri bilgilendirme toplantısı yapmıyor.

GENEL MERKEZ YILDA BİR KEZ OLSUN İLÇE ÖRGÜTLERİNİ DENETLEMİYOR.

BİR KEZ DAHA DİYORUM 1000 KEZ DAHA DİYORUM CHP KENDİNİ MUTLAKA SORGULAMALIDIR.  

http://cancana-balmel.blogspot.com.tr/2011/11/bursa-olay-gazetesi-yusuf-kayisoglu-ve.html (kaynak bilgi tıklar mısınız)?






8/27/15

CHP YILDIRIM İLÇE ÖRGÜTÜ ÖRGÜTLENME AĞI TOPLANTI VE ÇALIŞMALAR

Belge 1 
 
İLÇE BAŞKANLIĞIMIZDAN DUYURU:Mahalle Çalışma Gruplarının oluşturulması kapsamında İlçe Başkanlığı binamızda her mahallemizin üyeleriyle öngörüşme toplantıları yapılacaktır.Yapılacak toplantılar sonrası da mahallelerde Çalışma Gruplarını belirlemek için seçimli toplantılar gerçekleştirilecektir.Öngörüşme toplantı tarihleri ile seçimli toplantıların yer ve tarihleri bu sayfadan duyurulacak olup,yine mesaj sisteminde cep telefonu bulunan üyelerimizle mesaj yoluyla da paylaşılacaktır.Üyelerimizin toplantılarımıza iştirak etmesini önemle rica ederiz.
Güner Aklan
İlçe Başkanlığımızın 10.09.2012 tarih ve 103 nolu kararıyla,
-Eğitim Komisyonu
-Yerel Yönetimler Komisyonu
-Engelliler Komisyonu
-Emek Komisyonu
-Bilişim Komisyonu
-Bütçe Komisyonu
-Demokratik Kitle Örgütleri Komisyonu
-Kültür,Sanat,Spor ve Sosyal İlişkiler Komisyonu
-Kentsel Dönüşüm Komisyonu
-Sosyal Yardımlar Komisyonu
olmak üzere 10 tane komisyon kurulmuştur. Yukarıdaki komisyonlarda görev almak isteyen üyelerimizin 15 gün içinde İlçe Başkanlığımıza başvurmaları rica olunur.

Beğenmekten Vazgeç ·  · Gönderiyi Takip Etmeyi Bırak · 13 Eylül, 11:11

8/26/15

AKIL MANTIK ALACAK GİBİ DEĞİL. BÖYLE DEMOKRATLIK BÖYLE DEMOKRASİ OLUR MU?



2010 yılı öncesiydi. CHP’de parti içi demokrasi hiç yoktu. Kapalı kapılar ardında, masa başında kararlar alınıyordu.  Delege seçimi yıllarca yapılmıyordu.  Örgütlenme ağı kurulmuyordu. Örgüt toplantıları yapılmıyordu. Grupçuluk, kutupçuluk, hizipçilik alabildiğine hâkimdi. CHP merkezi otorite ile yönetiliyordu. Korku imparatorluğu vardı.  Muhalefet edenin partide yaşama şansı yoktu.  Şu Baykal partinin başından gitsin de kim gelirse gelsin deniyordu.

Ve Baykal ve Baykal’ın ekibi beklenmedik bir şekilde gitti. Yerine bizim kemal geldi,  Gandi kemal geldi.  İçimizden biri geldi. Oylar bir anda yüzde kırka fırladı. CHP birinci parti oldu.  Tüm gazeteler bu haberi yazdı. 2010 ile 2015 yılı arasında CHP de ne değişti.

Örgütlü yaşamın pratiği içinde CHP’ de eskiye oranla kayda değer hiçbir şey olmadı. Tüzük değişiminin, delege seçiminin, milletvekili ön seçiminin,   mahalle örgütlenmelerinin,  parti okulunun hepsi kocaman bir aldatmaydı, oyalamaydı, avutmaydı. Hiç birisinin parti içi demokrasinin gelişmesine, güçlenmesine, kurumsallaşmasına en ufak bir katkısı olmadı. Olmuyor. Olması için çaba sarf edilmiyor. Ediliyormuş gibi yapılıyor.

Tüzüğün parti içi demokrasiye açılan kapıları (maddeleri) sımsıkı kapalı tutulmaya azami derecede özen gösterildi. Ve gösteriliyor.

Türkiye’nin 4. Büyük ilinde,  700.000 nüfusu olan ilçesinde, 2010 yılından 2015 yılına kadar 5 yıl içinde CHP il ve üyesi olduğum ilçe örgütünde tüzük hükmüne rağmen sadece 2 defa danışma toplantısı yapıldı. Tüzük hükmüne rağmen genişletilmiş yönetim kurulu yapıldığına dair hiçbir bilgi verilmedi.

Yine tüzük hükmüne rağmen 5 yıl içinde örgütlenme ağı kurulmadı, kurumsallaşmadı aktif hale gelmedi,

 5 yıl içinde çok acil işlerin dışında il ve ilçe örgütünde kısa, orta, uzun vadeli çalışma plan ve programı yapılmadı.

Ve yine 5 yıl içinde bu hizmetlerin yapılıp yapılmadığı bir kez olsun denetlenmedi.


CHP neden iktidar olamıyor? AKP’yi suçladığınız sürece, örgüt ve üye sorunlarını sürekli hasıraltı ettiğiniz sürece, parti içi demokrasiyi çalıştırmadığınız sürece küçük olsun benim olsun mantığı geçerli olduğu sürece, bilgili, birikimli, başarılı üyeler perde arkasında törpülenip dışlandığı sürece,   CHP hiçbir zaman iktidar olamaz.





8/25/15

SAYIN GENEL BAŞKANIM, SAYIN İL BAŞKANIM, SAYIN İLÇE BAŞKANIM, SAYIN MİLLETVEKİLİM ÇOK İSTERDİM.


SAYIN GENEL BAŞKANIM
İl örgüt başkanlarıyla her hangi bir gerekçeyle yaptığınız toplantıda, CHP tüzüğünün 33. Ve 57/B. maddeleri gereğince en geç 2 ve 3 ayda bir yapılması zorunlu olan örgüt toplantılarının yapılıp, yapılmadığını, yapılıyor ise toplantı sonuç tutanaklarının nerede olduğunu il başkanlarımıza sormanızı gerçekten çok isterdim.
SAYIN İL BAŞKANIM
İlçe başkanlarıyla her hangi bir gerekçeyle yaptığınız toplantıda CHP tüzüğünün 29. Ve 57/C. maddeleri gereğince en geç 2 ve 3 ayda bir yapılması zorunlu olan örgüt toplantılarının yapılıp, yapılmadığını, yapılıyor ise toplantı sonuç tutanaklarının nerede olduğunu il başkanlarımıza sormanızı gerçekten çok isterdim.
SAYIN İLÇE BAŞKANIM
Mahalle sorumlularıyla her hangi bir gerekçeyle yaptığınız toplantıda mahalle başkanlarının mahalle üyeleriyle toplantı yapıp yağmadığını, yapılıyor ise toplantı sonuç tutanaklarının nerede olduğunu sormanızı gerçekten çok isterdim.
SAYIN MİLLETVEKİLİM
İl ve ilçe başkanlarımızla gerek özel görüşmelerinizde, gerek katıldığınız örgüt toplantılarınızda tüzük hükmü gereğince 2 ve 3 ayda yapılması zorunlu olan örgüt toplantılarının zamanında ve düzenli olarak neden ve hangi gerekçeyle yapılmadığını, toplantı sonuç tutanaklarının neden ve hangi gerekçeyle tutulmadığını sormanızı çok isterdim.
Sayın parti büyüklerim bu soruları biz üyeler aylarca yıllarca soruyoruz hiçbir cevap alamıyoruz. 25.08.2015

8/24/15

CHP’Yİ YÖNETENLER, CHP’DE ÇOK ÖNEMLİ MAKAMLARA SEÇİLENLER, ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLERİ YAPMAKTAN ASLA VAZGEÇMEMELİDİRLER.


CHP’yi, yönetenler, CHP’de çok önemli makamlara seçilenler, kendilerine oy verenleri bundan böyle asla aldatmamalılar. Dürüst ve samimi olmalılar. Yüzlerine ve sözlerine asla maske takmamalılar.   Demokrasinin evrensel ilkelerini her ne pahasına olursa olsun örgütlü yaşamın pratiğinde uygulamaya koymaktan ve koydurmaktan asla vazgeçmemelidirler.  

CHP’DE ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER NEDİR?

1-Örgütlü yaşamın pratiğinde, örgütlenme ağının (Mah. Örgütlenmesi, çalışma grupları)  kurulması, kurumsallaşması, Aktif hale gelmesi çalışmalarından asla vazgeçilmemesidir.

2-Tüm örgüt toplantılarının, toplantı usul, yöntem, disiplin kurallarına uygun olarak (tıpkı TBMM oturumlarında olduğu gibi) yapılması çalışmalarından asla vazgeçilmemelidir.

3- Çok acil işlerin dışında kısa, orta, uzun vadeli çalışma plan, program ve projelerin yapılması uygulamaya konulması çalışmalarından asla vazgeçilmemelidir.

4-Çok önemli işlerin yapılıp yapılmadığı belli zaman dilimleri içinde denetleme yapma rapor tanzim etme çalışmalarından asla vazgeçilmemelidir.

Bütün bu önemli işlerin yapılmasını hükumet, kanunlar, tüzükler kolluk güçleri, rakip partiler, örgütler engelliyor dememeliler, ipe un sermemeliler. Bu konularda asla politika yapmamalılar.  Önemli işlerin çoğu CHP tüzüğünde yazılıdır.

CHP’NİN ÖRGÜT BAŞKANLARINA, CHP’NİN MİLLETVEKİLLERİNE SORUYORUM

Örgütlü yaşamın pratiğinde önemli görevlerin kesintiye uğramadan yapıldığını somut belgelerle, raporlarla, kararlara,  resmi evraklarla, tutanaklarla kanıtlayabilir misiniz?  Kanıtlayamazsanız, demokrat olduğunuza ve demokrasiyi kurum ve kurallarıyla savunduğunuza üyeleri ve halkı inandırabilir misiniz?  Üyelere halka güven verebilir misiniz?

ÇOK ÖNEMLİ ÖNERİM

Acil işlerin yapılmasına çok zaman ayırırsanız,  çok önemli işlerin yapılmasına hiç zaman ayırmaz sanız. Hiç bir zaman kalıcı başarıya ulaşamazsınız.(nokta)


ÇOK ÖNEMLİ NOT: Bu yazımın içeriğini beğenirseniz, örgüt başkanlarımızın ve milletvekillerimizin okumaları ve gereğini yapmaları için, mutlaka paylaşmanızı önemle talep ediyorum. 25.08.2015

8/14/15

CHP’ ÖRGÜTLERİNDE İL İLÇE KONGRELERİ BAŞLAMADAN ÖNCE DANIŞMA TOPLANTILARI YÖNETMELİĞİ’NİN 10.CU MADDESİNDEN DEMOKRASİ AYIBI OLAN AŞAĞIDAKİ 2 CÜMLE ACİLEN ÇIKARILMALIDIR. YA DA ASLA UYGULAMAYA KONULMAMALIDIR.

1-Parti Meclisi üyeleri ile milletvekillerine sıra gözetilmeksizin öncelikle söz verilir.

2-Parti Meclisi üyeleri ile milletvekillerine süre sınırlaması uygulanmaz

Nasıl ki, TBMM iç tüzüğüne buna benzer bir madde konulmasına hiç bir parti ve hiç bir partinin milletvekili evet demez, diyemez çünkü demokrasinin ruhuna aykırıdır. Bu maddenin olduğu yerde demokrasinin yaşama şansı hiç bir zaman olamaz.

KONUYLA İLGİLİ 3 SOMUT BİR KAÇ ÖRNEK

Kongrelerde, danışma ve genişletilmiş yönetim kurulu toplantılarında toplantıya katılma hakkı olanlar tıpkı TBMM sinde olduğu gibi eşit süreler içinde konuşmaları demokrasinin olmazsa olmazıdır.
ÖRNEK 1-kongresi, 
Toplam süre 325 dakika 
Protokola ayrılan süre 265 dakika. (öncelikli ve süresiz konuşma hakkı olanlar)
Delegelere ayrılan süre 60 dakika

ÖRNEK 2- İl danışma toplantısı
Toplam süre 225 dakika
Protokola ayrılan süre 175 dakika (öncelikli ve süresiz konuşma hakkı olanlar)
Protokol dışında olan danışma kurulu üyelerine ayrılan süre 80 dakika

ÖRNEK3
İl kadın kolları kongresi
Toplam süre 120 dakika
Protokol ayrılan süre 80 dakika (öncelikli ve süresiz konuşma hakkı olanlar)
Delegelere ayrılan süre 40 dakika

ÇARPICI VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ GERÇEK

 Delegeye, protokol dışında kalan konuşmacılara sıra geldiğinde, protokol koltukları boşalmış oluyor salon önemli ölçüde boşalmış oluyor.  Ve soruyorum CHP’li yöneticilere eşitlik adalet özgürlük demokrasi bu uygulamanın neresinde var.  Vicdanlar sızlamıyor mu?  Demokrasi iflah olmaz yara almıyor mu? 15.08.2015




8/02/15

OLDUKÇA UZUN BİR YAZI OLSA DA OKUMANIZI ÖNERİRİM. ÇÜNKÜ

OLDUKÇA UZUN BİR YAZI OLSA DA OKUMANIZI ÖNERİRİM. ÇÜNKÜ

TECRÜBE YAZIYOR, CHP’SİNDEN BAŞKA KİMSENİN ADAMI OLMAYAN, HALKINDAN BAŞKA KİMSEYE HİZMET ETMEYEN, CHP ÜYESİ OLDUĞU SÜRECE DE ASLA ETMEYECEK OLAN, CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI ZÜLFİKAR BAL YAZIYOR. OKUMANIZI ÖNERİRİM

CHP bursa yıldırım ilçe örgütümüzde 2015 yılında yapılacak olan delege ve ilçe başkanlığı seçimlerinin nasıl ve hangi yöntemle olacağını anlamak için

2012 yılında yapılan delege ve başkanlık seçimi öncesinde yaşananları aklımızda kaldığı kadarı ile hatırlayalım. 2010-2011 yılları arasında CHP Yıldırım

İlçe yönetimi üyeleri arasında uyum ve huzur yoktu

İlçe örgütümüz çok ciddi maddi sıkıntılar çekiyordu.

Demirbaş eşyaların haciz edildiğini yerel basına yansımıştı.

Örgütlenme ağı kurulmamıştı.

Örgüt toplantıları aylarca yıllarca hiç yapılmıyordu

2011 yılında yapılacak olan milletvekili seçim çalışmaları ( seçim çalışma masraflarını karşılamak şartıyla)  iki ayrı grup başkanına ihale edilmişti

2011 seçimi yaklaşıyordu, görev alan 2 seçim çalışma grupları her akşam mahalle üye toplantıları yapıyorlardı mahalle sorumlularını seçiyorlardı.  

İlçe başkanımız, il başkanımız tarafından görevden alınmıştı.

Kısa bir süre sonra ilçe başkanımız tekrar başkanlık görevine iade edilmişti.

İl başkanımız genel merkez tarafından görevden alınmıştı. Yerine kayyum atanmıştı.

Şimdiki ilçe başkanımız başka ilçede ikamet ediyordu. Örgüt çalışmalarına hiç katılmadığı için ilçe örgüt üyeleri kendisini hiç tanımıyorlardı. Nilüfer ilçesinde kapalı kapılar ardında 5 kişi tarafından kurulan “CHP YILDIRIM BİRLİK” Grubu’yla adını duyurmaya başladı.

“CHP yıldırım Birlik grubu” üyeleri il ve ilçe başkanlığımızın onayı ve bilgisi dışında CHP yıldırım ilçe örgütü üyelerini delege seçimi konusunda bilgilendirmek için, peş peşe, salon ve kahve toplantıları yapmaya başladılar. Yaptıkları grup Toplantılarından dolayı ilçe başkanlığı tarafından disiplin kuruşuna sevk edildilerse de bu grup çalışmalarını hiç etkilemedi.

İsteyen her üye, her grup blok delege listesi hazırlayabiliyordu.

“CHP YILDIRIM BİRLİK GRUBU” Delege seçimlerinin neredeyse tamamına katıldılar. Yakından izlediler.  Çok kısa süre içinde yerel basın,  sosyal medya, yapılan grup toplantıları sayesinde “CHP YILDIRIM BİRLİK GRUBU” üyeleri ilçe örgütümüzde hızla tanınmaya başladılar.

“CHP YILDIRIM BİRLİK GRUBU” nun çekirdek üyelerinden bir olan Sayın Güner aklan İlçe başkanlığına adaylığını açıkladı. 29.5.2015 tarihinde yapılan ilçe başkanlığı kongresinde 3 aday arasından ilçe başkanı seçildi. Halen seçilen ilçe başkanı olarak değil, atanan ilçe başkanı olarak görevine devam ediyor. (neden atanan ilçe başkanı konumuna düşmüştür?  Ayrı bir yazı konusudur)

Şimdiki ilçe başkanın,  bir önceki ilçe başkanının uygulamalarına çok benzeyen birkaç uygulamayı belirtmeden geçemem

Bir önceki ilçe başkanımız tüzükte yazılı olan en geç 2 ve 3 ayda bir yapılması zorunlu olan örgüt toplantısını yapmamıştı.

Şimdiki ilçe başkanımız 3 yıl içinde sadece 2 defa danışma toplantısı yaptı, genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı hiç yapmadı.

Bir önceki ilçe başkanımız mahalle sorumlularını (2011 yılı başlarında) seçim çalışmalarını yapan 2 gruba yaptırmıştı, yönetim kurulu üyeleri izleyici olmuştu. Seçimler 2 ay sürmüştü. (bende 2011 yılında mahalle sorumlusu seçilmiştim, yaptığım çalışmalar il başkanımız Sayın Gürhan Akdoğan ’ilçe örgüt sekreterimiz tarafından örnek çalışma olarak taktim edilmişti)

Şimdiki ilçe başkanımız mahalle sorumlularını 2012 yılının ikinci yarsında bizzat kendisi ve yönetim kurulu üyeleri tarafından 2 turlu toplantı sonucunda seçmişti. Seçimler 3 ay sürmüştü.

İki mahalle sorumlularının seçimleri arasında bir önceki ve şimdiki, mahalle sorumluları arasında ki en çarpıcı benzerlik, mahalle sorumluluğu kuramsallaşmamıştır.   Aktif hale gelmemiştir. Mahalle örgüt toplantıları yapılmamıştır. Kâğıt üstünde kalmıştır. Mahalle sorumluluğu seçimleri vitrine çıkma ve tanınma ego tatmin aracı olarak kullanılmıştır.

Mahalle sorumluları, örgüt toplantıları ve delege demokrasinin bel kemiğidir. Olmazsa olmazıdır. Mahalle sorumlularının, delegelerin her bir en az milletvekillerimiz kadar önemli ve değerlidir.

Örgüt toplantıları en az MYK. PM. Toplantıları kadar önemlidir. Ama uygulamaya baktığınızda, ilçe, il, PM. MYK, Milletvekillerimiz gözünde ne kadar önemsiz ve değersiz olduklarını anlayacaksınız. Çünkü bunlarla ilgili sorular sormazlar, denetimler yapmazlar, bu konularda yapılan uyarı, ikaz, öner ve eleştirileri hiç duymak anlamak, okumak, bilmek istemezler

ŞİMDİKİ İLÇE BAŞKANIMA SORACAĞIM ÇOK ÖNEMSEDİĞİM BİR SORU VAR.

 İlçe başkanlığına adaylığı sırsında “CHP YILDIRIM BİRLİK” üyesi iken büyük bir istekle, arzuyla, özveriyle yaptığı delege seçimleri öncesinde üyeleri bilgilendirmek için peş peşe yaptığı üye toplantılarını, ilçe başkanı iken, çok daha yetkili, iken, tüzük hükümleri emrediyor iken neden ve hangi gerekçe ile yapmadığı sorusuna somut cevap vermesini çok ama çok isterdim. Defalarca sordum yanıt alamadım.02.08.2015

http://cancana-balmel.blogspot.com.tr/2015/01/chpden-33-maddelik-90yil-bildirgesi.html  düşüncenin sosyal medyada açıklanmasıyla ilgili CHP PM bildirgesi)