Bu Blogda Ara

11/15/19

CHP YILDIRIM İLÇE BAŞKAN ADAYLARIMIZA, SAYFA ÜYELERİM HUZURUNDA CEVAP VERMELERİ TALEBİYLE SORULARIM VAR


Delege adayı olduğumu bildirecek örgüt organı olmadığı için, Delege listesini yazan arkadaşımda, adımı delege listesine yazmayı uygun bulmadığı için, delege listesi üyelerden gizli yapıldığı için delege adayı olamadım. Delege seçilemedim. İlçe başkanımıza ve ilçe başkan adaylarımıza ilçemiz kongresinde delege sıfatıyla soru soramayacağım. Kongrede söz hakkı verilip verilmeyeceği ise belirsiz.
Bu nedenle İlçe ve il örgütümüzün, görev yetki ve sorumluluklarını her anlamda yerine getiren, son 10 yıldır parti ve örgüt çalışmalarına kesintisiz olarak katılan, emeği, hizmeti olan, 2011 yılında mahalle sorumlusu, son iki dönem belediye meclis üyesi aday dayı, 25 dönem CHP Bursa milletvekili aday adayı, partimizin özgür ve emektar üyesi olarak, ilçe örgütümüzün başkan adaylarına sorularım olacak.
Partimizin anayasası, tüm parti üyelerimizin ortak doğrusu, uyulması ve uygulanması zorunlu hukuki belge olan, tüzüğümüzün, maddelerini esas alarak, sayfa üyelerim huzurunda, somut sorular soracağım. Somut cevaplar vermelerini talep edeceğim. Cevap verirler ya da vermezler. Takdir başkan adaylarımızın dır.
Halen ilçe başkanlığı görevini sürdüren ve başkan adayı olan Sayın Nihat Yeşiltaş’a soruyorum.
SORU 1- Başkanlığınız süresi boyunca, yeni tüzüğümüzün, siyasal yaşam anlayışı ile ilgili 3/5. Maddesi gereğince, partinin sorumluluk yerlerine başarılı, bilgili, dürüst ve yetenekli üyelerin seçilmelerini sağlamak için sürekli çaba harcadığınızı, yazılı bilgi, belge, karar, raporla kanıtlar mısınız?
SORU 2- Başkanlığınız süresi boyunca, partimizin ve örgütümüzün hayat damarı olan, olmazsa olmaz olan, tüzüğümüzün muhtarlık bölgesi temsilcileri ile ilgili 12. Madde gereğince Mahalle temsilcilerini kurmak, kurumsallaştırmak, aktif hale getirmek için, sürekli çaba harcadığınızı, yazılı bilgi belge, karar, raporla kanıtlar mısınız?
SORU 3- Başkanlığınız süresi boyunca, katılımcı demokrasinin olmazsa olmazı olan, tüzüğümüzün danışma kurullarıyla ilgili 30. Madde gereğince 3 ayda bir ilçe danışma kurulu toplantılarının, toplantı kurallarına uygun olarak, tüzükte ki adıyla yapıldığını, yönetim kurulu kararlarıyla, gündem maddeleriyle, toplantı sonuç tutanaklarıyla kanıtlar mısınız?
SORU 4- Başkanlığınız süresi boyunca kısa, orta uzu vadeli çalışma plan ve programının hazırlanması ve uygulanması için sürekli çaba harcadığınızı, yazılı bilgi belge, karar, raporla kanıtlar mısınız?
SORU 5- CHP tüzüğünde çok uzun yıllardan beri yazılı olan, katılımcı demokrasinin olmazsa olmazı olan, 29.33. Maddeleri gereğince İki ayda bir yapılması gereken genişletilmiş il, ilçe yönetim kurulu toplantıları
46/A, 47/A Maddeleri gereğince yılda bir kez seçimsiz olarak yapılması gereken ilgili il, ilçe kongreleri
56. Maddesi gereğince yılda bir kez yapılması onur kurulu, küçük kurultay, kadın ve gençlik kurultaylar
57/B.C. Maddesi gereğince genel ve yerel seçimlerinden sonra 2 ayda bir yapılması gereken il ilçe danışma toplantıları
Bu tüzük maddelerinin tamamı 9-10 Mart 2018 tarihinde yapılan tüzük kurultayında tüzükten neden ve hangi gerekçelerle kaldırılmıştır. Bu maddeleri n tüzükten kaldırılmasını doğru buluyor ve onaylıyor musunuz?
Aynı tüzük kurultayında, Siyasi ittifak ihtiyacının ortaya çıkması gerekçesiyle il ve ilçe örgütlerin elinden aday belirleme yetkisin alınmasını doğru buluyor ve onaylıyor musunuz?
İlçe başkan adayı Sayın Muharrem Or, Sayın Mesut Şahin, Sayın İsmet Necat Işık, ilçe başkanımız Sayın Nihat Yeşiltaş’a sorduğum soruların yakın takipçisi olduğunuzu yazılı kanıtlar mısınız? Sayın Nihat Yeşitaş’a sorduğum sorular hakkında düşüncelerinizi açıklar mısınız? 16.11.2019

6/05/19

KİRACI KONTRATI YAPARKEN 10 ÖNEMLİ, ŞART

Kira sözleşmesi, hem ev sahibinin hem de kiracının haklarını güvenceye aldığı için her iki taraf için de önem taşıyor. Özellikle de ileride yaşanacak bir sorun veya gelişmeyle ilgili karar alınırken ya da kira kontratı yenilenme dönemi geldiğinde kira sözleşmesinde yazan maddelerin tekrar gündeme geldiği düşünülürse…
Peki kira sözleşmesi imzalamanın püf noktaları neler? İşte kira sözleşmesi imzalarken dikkat edilmesi gereken 10 kritik konu…

1) Eksiksiz kimlik bilgileri
Kira sözleşmesinde hem ev sahibi hem de kiracı için şu bilgilerin mutlaka yer almasına dikkat edin: Ad, soyadı ve T.C. kimlik numarası. Ayrıca, kiracıların emin olması gereken bir diğer konu ise, kira sözleşmesini imzalayacak kişinin gerçekten evin sahibi olup olmadığı… Gerekirse tapu kayıtlarına başvurabilirsiniz.

2) Kira tutarını yazarken… 
Kiralık ev için anlaşılan kira fiyatı sözleşmede hem yazıyla hem de rakamla yer almalı.
3) Doğru iletişim bilgileri 
Kira sözleşmesinde adres bilgisi bölümünde, kiralanacak konutun adresinin doğru yazıldığını kontrol etmelisiniz. Ev sahibinin veya varsa kefilin iletişim adreslerinin de sözleşmede bulunması dikkat edilecek diğer konulardan…

4) Detaylara yer açın 
İlerleyen dönemlerde herhangi bir anlaşmazlık yaşamamak adına kiranın hangi tarihlerde, hangi hesaba yatırılacağı mutlaka kira kontratı maddeleri arasında yer almalı. Aynı zamanda kira artış dönemleri ve artış oranı da açıkça belirtilmeli.

5) Depozito maddesi
Depozito söz konusuysa; miktarı, neden verildiği ve hangi şartlarda depozito bedelinin geri alınacağı maddelerde yine açık ve net olarak yer alması gereken konulardan…

6) Demirbaşlar ve tadilatlar
Kiralanan gayrimenkulün hangi koşullarda teslim edildiği, demirbaş bilgileri ve kiracının mal sahibinin yazılı izni olmadan tadilat yapamayacağı da yazılmalı.

7) Geçerlilik süresi 
Kira sözleşmesinin süresi ve yenileme dönemine ait bilgilere yer verilmeli. Küçük bir bilgi: Ev sahibi kira kontrat süresi dolmadan kiracıyı evden çıkaramaz. Ayrıca kontrat süresi bitimine 1 ay kala ev sahibi, kiracısına ihtarname çekmediği sürece, söz konusu kontrat kendiliğinden yenilenir ve süresiz kontrat niteliğine dönüşür.
8) Anlaşmazlıklar için önlem alın
Mal sahibi ve kiracı arasında bir anlaşmazlık yaşanması durumunda hangi mahkemelerin ve icra müdürlüklerinin yetkili olacağı da sözleşmeye dâhil edilmeli.

9) Kiracılar dikkat!
Özellikle kiracıların kiralık ev için sözleşme imzalarken mutlaka ekletmesi gereken madde olmalı. Neyin hakkında mı? Kiralanan konutun geçmiş dönemden (yani eski kiracıdan) kalan aidat, su, elektrik, doğalgaz gibi borçlarının bulunması halinde, bu borçların yeni kiracıya ait olmadığı hakkında.

10) İmza zamanı
Taraflar sözleşmenin her sayfasını birlikte ve varsa kefiller huzurunda imzalamalı.

KOOPERATİFLE YÖNETİMİ İLE YAZIŞMALAR 5.6.2019

[21:09, 4.6.2019] +90 532 221 22 11: Muhalif olmayı seviyorsun Zülfikar abi seninde bayramın kutlu olsun saygılarımla
 ayrıca 1. Ve 2. Etap üyeler sadece daire tesliminde iki ye ayrılmış onun haricinde HAK ve VECİBELERDE HERKES (EŞİT)
[19:20, 5.6.2019] bal9617: Metin kardeşim.

Bayramlaşma mesajıma verdiğin cevapta,  “ZÜLFİKAR ABİ MUHALEFET OLMAYI SEVİYORSUN”  diyorsun. Kooperatif hakkında paylaştığım hiç bir düşünceyi, savunduğum hiçbir bilgiyi, sorduğum hiçbir soruyu muhalif olmayı sevdiğim için yapmıyorum ve yapmam.

Eğer kooperatiflerin uymak ve uygulamak zorunda olduğu 1163 sayılı kooperatifler kanunu,  kooperatif ana sözleşmesi (tüzük varsa)  varsa, paylaştığım her düşüncenin,  savunduğum her bilginin, sorduğum her sorunun kanunla ana sözleşmeyle bağlantısı olduğunu,  kanun ve sözleşme maddeleriyle kanıtlayabilirim.  Siz doğru olmadığını kanıtlarsanız, o zaman   “ZÜLFİKAR AĞABEY MUHALEFET OLMAYI SEVİYORSUN” sözünüzü kabul ederim genel kurul huzurunda sizden özür dilemekten asla çekinmem. 5.6.2019

Hak ve vecibelerd…
[19:25, 5.6.2019] bal9617: 292  rakamı sehven yanlış yazılmıştır 282  olacak
[19:41, 5.6.2019] +90 532 221 22 11: Peki abi kısmını geri alıyorum Zülfikar bey öncelikle size karşı latife yaptığım için özür dilerim artık ciddi ciddi konusabiliriz
[19:43, 5.6.2019] +90 532 584 85 45: Burayı kişisel boyuta getirmeyelim
[19:43, 5.6.2019] +90 532 584 85 45: Kişisel olarak herkesin sayfası var
[19:44, 5.6.2019] +90 532 584 85 45: Lütfen daha verimli kuşanalım
[19:46, 5.6.2019] +90 532 221 22 11: 1) Örnek cevap kooperatifte genel kurul ile alınan karar ve tüzükte yapılan değişiklik ile üye sayıları eşler de dahil edilerek  iki katına çıkartılmıştır. Ve bu vesile ile üyeler söz konusu arazi zaman içerisinde çeşitli müteahhitlerle sözleşmeler yapılarak bir kısım üyelere hakları 2006 yılına kadar teslim edilmiş teslim.edilmeyen iskanı alınmayan evlerde ise biz yönetime geldikten sonra iskan alınmış ve dairler hak sahiplerine sorunsuz teslim edilmiştir. Şu ana kadar dairelerini teslim alan üyelerin hepsi durumundan sikayescidiri her üye bana haksızlık yapıldı demektedir ama herkes imza atıp dairesini teslim almıştır. Dolayısı ile daha önce yapilan İşlerle ilgili geriye dönük düzeltme yapılamaz

[20:06, 5.6.2019] +90 532 221 22 11: 2) örnek şuana kadar yapılan üretimlerden fazla uretimlere yönelik iş ve silemlerde kooperatif eski yönetiminde yeni yönetimide giderleri dengelemek adına tahsis işlemleri yapmıştır. Kendi dönemimiz ile ilgili yapılan her işlem kuruşu kuruşuna kadar kayıtlı ve banka üzeriden yürütülmüş işlemlerdir . Ve son savcılık ve bilirkişi kovusturmasinda da hem bilir kişi hemde savcılık kararında raic bedelinin altinda islem gormemistir. Ve bizim tahsislerimizin ana sebeplerinden biri göreve geldigimizin 20. Gününde kooperatifin tüm mal varlıklarına üyelere teslim edilen dairelere dahil icra koyulmuştur kooperatifte tamamının belgesi vardir. Ve biz yaklaşık 2.5 milyon ödemek zorunda kalacağimiz bu Yargıtay kararlı icrayı büyük bir başarı ile 571 bin gibi bir rakama bitirdik ve kooperatifin tüm mallarını satılmaktan kurtardık bu sorumsuzlugun sahibi bizi bu duruma dusuren ise ihsan bieberici ile bu sözlesmeleri imzalayan Hasan çelik bey ve o dönemki ekibidir. Ki biz bunlarla ilgili suç duyurusu da da bulunduk kooperatif genel kurullarında yıllarca alınan karar ile her üyeye 10.500 TL bedel belirlenmiştir bu bedel dair dükkan dublek iş merkezi sağlık alanı ve kreş alımı dahildir ve bu bedeller sabitlenmiştir bunun haricinde kooperatifin tüm mahkeme ve diğer giderleri açılan davalar davalar için yatırılan harçlar dahil edilmemiştir.
1) biz sunumu yapmalıyız her yıl acil açılması gereken her dava için acil olağan üstü genel.kurul mu yapalım yada davaları bekletip gebeler kurullarda her üyeden paramı isteyelim ben 20 Türkiye'de sayılı şirketlerde yöneticilik  hayatımda böyle bir şey duymadım
Üyeler kooperatifler kanununa göre istifa etmek yasal haktır ve bu yasal hak kooperatifler kanununda mevcuttur her üye istifa edebilir istifa eden üye kooperatif genel kurulu ca belirlenen haklarını alır diyor. Yani sizin imalı olarak söylediğiniz 112 üyeye keyfi ödeme yapılmamıştır tam tersi üyelikten istifa ettikleri içi. Haklarını almışlardır . HER UYE KOOPERATİFTEN İSTİFA ETME HAKKİNA SAHİPTİR

[20:39, 5.6.2019] +90 532 221 22 11: Ayrıca 2014 6 ayından sonra yani bizim dönemimizin başlaması ile yapılan tüm tahsisler genel kurullarda yarıntili slayt goresli ile ve yönetim kurulu raporunda (bakanlığa sunulan) kime hangi tarihte banka dekontu ve yönetim kurulu detaylı kararı ile kaç liraya tahsis edildiği üyelere beyan edilmiştir eğer bu genel kurullara katılmadı iseniz katılan üyelerden tandiklariniz ve akrabalarıniz var ise sorabilirsiniz yada kooperatif ofisine geldiğinizde detaylı  görebilirsiniz
[21:52, 5.6.2019] bal9617: Amacım asla tartışmak değildir. Bilgi edinmeye yöneliktir. Sizin döneminize ait yazılı hiçbir bilgiye sahip değilim.  Sözlü bilgilerin, slâytlı gösteriler yada kooperatifte sözlü anlatımlar belge yerine geçmiyor. 

2019 yılında yapılan genel kurulda faaliyet raporu, denetim raporu suretleri ortakların her birine verilmiş olsaydı yazılı resmi bilgiye belgeye sahip olur, onun üzerinden düşüncelerimizi açıklardık. Mali rapor genel kurula çağrı mektubunda ekinde ortaklara gönderildi. Faaliyet ve denetim raporları ortaklara (gönderilmedi) verilmedi. Oysa bu raporlarında genel kurul tarihinden en az 15 gün önceden ortaklara verilmesi (gönderilmesi) kanun ve ana sözleşme gereği olduğunu sizde biliyorsunuz.  Daha önce yapılan  genel kurullarda  faaliyet  ve  denetim raporlarının   birer  suretleri  ortaklara  dağıtıldı mı?  bilmiyorum.

Hiç bir cümlemde ima yoktur.  Art  niyet yoktur.  Doğrudan ya da dolaylı olarak kimseyi suçlamıyorum,   Verdiğiniz sözlü bilgiler,  var olan mevcut belgeler ışığında düşüncelerimi açıklıyorum. 

10.500 TL. yi İstifa eden 112 ortağın her birine verildiğini sözlü olarak genel kurulda açıkladınız. Sizden öğrendim. Ebetteki isteyen ortakların kooperatiften istifa etme hakları vardır.  Buna hiç bir itirazım olmamıştır. Olamazda.  Ama anlamadığım 10.500 TL yi payı almak isteyen her ortağın kooperatiften istifa etmesi mi gerekiyor?  İstifa etmeyen ortak hissesine düşen hakkı  olan 10.500 tl.  Payı alamayacak mıdır? Alacaksa ne zaman hangi kaynaktan alınacak? 

2007 yılında tüm daire ve dükkânları satılmış olsaydı 394 ortağın her biri 10500 TL alacaktı.  2019 yılında satılacak olan daire ve dükkanlar 2007 yılında belirlenen rayiç bedel üzerinden mi  satılıyor?   O nedenle mi 10500 payda hiç bir artış olmuyor? Oluyorsa o fark ortaklara nasıl pay ediliyor?
[21:57, 5.6.2019] +90 532 221 22 11: Zülfikar bey her üyenin 10.500 TL hakkı bakidir ve kooperatif yükümlülüklerini yerine getirir tasfiye aşamasında gelir tüm fazla üretimler nakte çevrilir kooperatifin varsa borçları kapatılır kalan para 10.500 ve üzeri her üyeye eşit dağıtılır bu kooperatif kar amaçlı bir kurulus olmadığı için fazla üretimler adı altında dönemsel veya ara dönemlerde üyelere dağıtım yapılmaz ama istifa edenlerin hakları ödenmek ZORUNDADİR üyeler alacakları 10.500 TL den şerefiye veya içerideki borçlarına saydirdiklari hakları var ise bu rakam 10.500 TL den düşülür bilmem anlatabildim mi

5/29/19

S.S.TEPEKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ YÖNETİMİNİN VE ORTAKLARININ DİKKATİNE, İLGİSİNE BİLGİSİNE ÖNEMLE ISRARLA SUNUYORUM. BU YAZI MUTLAKA OKUNMALIDIR. MUTLAKA GEREĞİ YAPILMALIDIR. ORTAKLAR MUTLAKA YAZILI OLARAK BİLGİLENDİRİLMELİDİR



40 yıldır Bursa ikamet etmem nedeni ile son 5 yıldır katılamadığım,  başka bir ifade ile 40 yıl boyunca katılmaktan bıkıp usandığım, yorulduğum,  maddi ve manevi anlamda çok yıprandığım kooperatifimizin 2019 yılında yapılan genel kurul toplantısına katıldım.  Söz hakkı aldım. Düşüncelerimi açıkladım.  Kooperatifimizin dünü,  bugünü ve geleceği ile ilgili olarak,  sahip olduğum belgelere dayanan konular hakkında bilgileri, biraz daha ayrıntılı olarak yönetim kurulumuzun ve ortaklarımızın bilgisine önemle sunmak istiyorum.

1979 yılında kurulan, tam 40 yıldır aidat ödeyen, 40 yılsonunda daha kaç yıl aidat ödeyeceğini bilemeyen, ortak sayısı uzun yıllar 197 olan,  1995 yılında ortak sayısı ikiye katlanarak, 394 olan,   en son 2019 Mayıs itibariyle ortak sayısı 282 düşen,  hakkı olan 2 dairesinden birisini, inşaat sözleme maddelerine göre 1998 yılında alacak iken, 8 yıl sonra 2006 yılında alabilen, ikinci dairesini ise2019 yılı itibariyle alamayan, ne zaman alacağını yine 2019 yılı itibariyle bilemeyen, kooperatifimizin mağdur durma düşen,  tam anlamıyla kooperatif zade olan ortaklarından biriyim.

Konuyu daha ayrıntılı bir şekilde ifade etmek açmak gerekirse

Toplam 75050 metre kare olan arsamız 89 ay taksit ödenerek, 1982 yılında borçsuz olarak alınmıştır. Alt yapı çalışmaları bitirilmiş,  1993-1996 yıllarında Ankara 9. Noter huzurunda 4 ayrı yüklenici firma ile az değil, çok mükemmel diyebileceğimiz (kat karşılığında)  inşaat sözleşmesi imzalanmıştır.  İnşat yapım ruhsatı alınarak inşaatlara başlanmıştır.  En geç 1998 yılında 197 ortağın her birine 2 dairenin teslim edileceği,  gecikme halinde her ay, ortaklara kira bedeli ödeneceği, mücbir sebepler dışında hiç bir gecikmenin kabul edilmeyeceği sözleşme maddelerinde yer almıştır.

İnşaat sözleşme maddeleri gereğince, inşaatlara başlandıktan 1,5 yıl sonra, 1995 yılında yapılan genel kurulda,  kooperatif yönetimi,  ortak sayısını 394-416 ya çıkarmak için, genel kurulun devir ve terk etmeyeceği yetkiyi almış ve kullanmıştır. 

(163 sayılı kooperatifler. Kanunu /42. Maddesine aykırı olarak)Yönetim Kurulu kararı ile ortak sayısı 394 e çıkarılmıştır.  197 ortaktan her birinin hisselerinin yarısını,  ortaklara hiç bir gerekçe açıklamadan dilekçeyle eşlerine devir etmelerini istemiştir. Şahsım adına,  bir dilekçe vermediğim halde, onayım ve bilgim dışında hissemin yarısı eşime devir edilmiştir.  Bu konuda ki, ısrarlı yazılı ve sözlü itirazlarım dikkate alınmamıştır.

Hisselerin yarısını eşlerine devir eden 197 ortaklara birinci etap, hisleri devir alan ortaklara ise ikinci etap denilerek (her anlamda hak ve vecibelerde eşit olan) ortaklar,  iki ayrı gruba ayrılmıştır.  1995 yılından beri eşimle birlikte haksız yere tek 24 yıldır aidat ödüyoruz) 

Yılları içine alan gecikmeden sonra, inşaatı biten, (163 sayılı kooperatifler. Kanunu /23. Maddesine aykırı olarak)  tek tip yapılmayan,  daireler arasında çok büyük maliyet farkları olan,  dairelerin maliyet bedelleri çıkarılmadan,  farklı tarihlerde noter huzurunda kuralar çekilerek 1. Etap ortaklara dağıtılmıştır.

Kat karşılığında yapılan,  kura sonucu dairesine kavuşan ortaklardan, aidat dışında,  yıllarca her ay oturma hakkı aidatı dışında kanunun eşitlik ilkesine aykırı olarak kira bedeli alınmıştır.  Toplanan kira bedellerinin, hangi amaçla,  nerelere,  hangi tarihlerde harcandığı hakkında ortaklara yazılı bilgi belge hiçbir zaman verilmemiştir.

2007 yılında yönetim kurulunun başvurusu üzerine Ankara sulh Hukuk mahkemesi 2007/265 sayılı yazı ile görevlendirdiği 4 kişiden oluşan bilirkişi heyeti yaptığı inceleme sonucunda kooperatifimize ait 6 da, 33 parselde 257 adet bağımsız bölüm tespit etmiştir.  Tespit ettiği 257 adet bağımsız bölümlerin şerefiye farklarını, maliyet bedellerini 29.6.2007 tarihinde mahkemeye bildirmiştir. 

Bilirkişinin belirlediği maliyet bedelinden ayrı olarak,  aynı yıl içinde (2007 de) kooperatif yönetimi 5 kişiden oluşan komisyon kurmuştur.  Kurulan komisyon,  fazla üretimden kalan (tüm ortakların ortak kazanımı olan) tüm daire ve dükkânların 2007 rayiç bedeli üzerinden maliyet bedellerini çıkarmıştır. Toplam maliyet bedeli 394 ortağa bölünmüştür.  394 ortaktan her birine 10500 TL.  pay verileceği ortaklara açıklanmıştır.

Ancak fazla üretimden kalan kaç daire ve dükkân olduğu,  hangi daire ve dükkânın maliyet bedelinin ne kadar olduğu,  kaç daire ve dükkânların hangi tarihte kaça satıldığı,  satıştan elde edilen gelirin hangi amaçla nerelere harcandığı konusuyla ilgili olarak ortaklara hiç bir zaman yazılı bilge bilgi verilmemiştir.

Çok uzun yıllar sonra 2014 yılında yönetim kurulu toptan el değiştirmiştir. Yeni yönetim kurulunun tüm bu olumsuzlukların, gecikmelerin, mağduriyetlerin,  haksızlıkların, kanuna, ana sözleşmeye aykırı uygulamaların,  çok büyük hak kayıplarının nedenlerini ayrıntılı bir raporlar ortaklarımızın her birine yazılı olarak bildirmesini,  bilgilendirmesini çok isterdim.    Aradan 5 yıl geçmesine rağmen bu bilgilendirme yapılmamıştır. 

2014 yılında görevi devir alan yeni yönetim kurulu, fazla üretimden kalan (ortak kazanımlarımız olan) satılmayan kaç dükkân ve daire aldığı, kaç daire ve dükkânın hangi maliyetler üzerinden, hangi tarihlerde kaça satıldığı, elde edilen gelirin nerelere hangi amaçla harcandığı konusunda oraklara yazılı hiç bir bilgi belge verilmemiştir.  Ortakların hakkı olan bu bilgileri yeni yönetim kurulunun yazılı olarak verilmesini çok isterdim. 

Yeni göreve gelen yönetim kurulu, 2015 yılında ortaklara gönderdiği yarım sayfalık bilgilendirme yazısında, fazla üretimden kalan dükkân ve konutların tahsisi, (maliyet bedellerinin belirlenmesi) için 5 kişilik komisyon kurulduğunu, 2016 yılında yine yönetim kurulu tarafından gönderilen yazıda ise,  2015 yılında kurulan 5 kişilik komisyonun, satılmayan daire ve dükkânların maliyet bedellerini tespit ettiğini açıklamıştır. Ancak satılmayan, kaç dükkân ve konutun olduğu, her birinin maliyet bedellerinin ne kadar olduğu,  satışından elde edilecek gelirin nerelere hangi amaçla harcanacağı konusunda ortaklara yazılı hiç bir belgi belge verilmemiştir.  Ortakların öğrenme hakkı olan bu bilgilerin yazılı olarak verilmesini çok isterdim.(söz uçup gittiği için sözlü verilen hiç bir bilgiler, bilgilendirmeler hiç bir anlam ifade etmez.  Etmiyor da)

26.6.2019 tarihinde Keçiören Yunus Emre Kültür merkezinde yapılan genel kurul toplantısı öncesinde ya da hazır olun cetvelleri imzalanırken, kooperatif faaliyet ve denetim raporlarının birer fotokopileri ortaklara dağıtılmamıştır.

Ortaklar sözlü olarak bilgilendirilmiştir.  Sözlerde söylendiği anda uçup gitmiştir. Bu durum kooperatiflerde çok önemli bir eksiklik, hata ve yanlışlıktır.  Ortağın öğrenme hakkı olan bilgiler, belgeler yazılı olarak verilmez ise ortak hakkını arayamaz. 

2019 tarihinde yapılan genel kurulda kooperatiflerde pek görülmeyen bir sürprizle daha karşılaştım. Her anlamda hak ve vecibelerde eşit haklara sahip olan, 394 olan ortak sayısının,   (inşaatlar bitmeden, 197 ortağın konutları teslim edilmeden)  282 ye düştüğünü,  2007 yılında rayiç bedel üzerinden maliyetleri belirlenen daire ve dükkânların gelirinden, birinci etap 112 ortağın (her birine kooperatifte hiç bir hak talep etmemek şartıyla 10500 TL ödenerek kooperatifle ilişkilerinin kesildiği bu nedenle ortak sayının 282 ye düştüğü açıklanmıştır.  Kooperatiften istifa etmeyen, hak ve vecibelerde eşit olan,  40 yıldır dairesi teslim edilmeyen ama aidat ödemeye mahkûm edilen ortaklara, ortak kazanımlardan pay verilmemesinin gerekçesi ortaklara açıklanmamıştır. 
 
Fazla üretimden kalan 2019 yılı mayıs ayına kadar satılmayan ama satılacak olan daire ve dükkânlardan elde edilecek gelirin toplamı,  282 ortağın hepsine yetecek midir?   282 ortağa 2007 yılında rayiç bedel üzerinden belirlenen ve hakkı olan 10.500 TL hangi tarihte verileceği açıklanmamıştır.

2019 Mayıs tarihine kadar satılmayan,  fazla üretimden kalan tüm ortakların ortak kazanımı olan konut ve dükkânlar 2007 yılında belirlenen rayiç bedeller üzerinden mi satılacaktır? 2019 yılı rayiç bedeli üzerinden satılacaksa ortaklara verilen payda  (10500 TL. de)   hiç mi artış olacak mıdır?  Daire ve dükkânları 2007 yılındaki rayiç bedelleri 2019 yılındaki rayiç bedelleri aynı mıdır?   2007 yılından 2019 yılına kadar ekonomik krizle her şeyin maliyeti kat, kat artarken, 2007 rayiç bedeline göre 10500 TL sabit tutulması nasıl açıklanabilir? 

Denile bilir ki, kooperatif,  1998 yılında ticaret müdürlüğü tarafından,  2004 yılında bakanlık baş kontrolü tarafından 2 defa denetlenmiştir.  Hiç bir şey çıkmamıştır.  Ayrıca kooperatifte yapılan her iş ve işlem genel kurulun kararına dayanmaktadır.  Peki, genel kurulda görüşülen gündem maddeleri, genel kurulun aldığı kararlar 1163 sayılı kooperatifler kanuna,  kooperatif ana sözleşme (tüzük) hükümlerine uygun mudur? Yapılan tüm denetimlerde bunun doğruluğu araştırılıp, incelenmiş raporlar buna göre tanzim edilmiş midir?

Konuyla ilgili somut iki örnek vereyim, 

1-Kooperatif ortağı tam ve doğru olarak bilgilendirilse, hissesinin yarısını çok uzun yıllar sonra hiç bir maddi karşılığı olmadan eşine ya da başka birisine devir eder mi?    Hem kendini, hem eşini 40 yıl boyunca kooperatif aidatı ödemeye mahkûm eder mi? böyle karara evet der mi? Böyle bir ihraç 40 yıl aidat ödedikten sonra en büyük adalet olan vicdanı sızlatmaz mı? 

2-40 yılsonunda elde ettiği ortak kazanım gelirinden payıma düşen parayı almıyorum,  bu parayı önce kooperatiften istifa eden ortağa verilsin,  ben 40 yıl aidat ödedikten sonra daireme kavuşmadan kooperatif aidatı ödemeye devam edeceğim der mi?  böyle bir karara evet der mi?  40 yıl sonra aidat ödemediği için hiç bir pay almadan kooperatiften ihraç olmayı göze alır mı?  Böyle bir ihraç 40 yıl aidat ödedikten sonra en büyük adalet olan vicdanı sızlatmaz mı? 

İstisnalar olsa da yukarıda ifade etmeye çalıştığım bu bilgiler kooperatifimizin dosyalarında ve arşivinde mevcuttur.

ÖNERİM

Ortaklarımız çok daha büyük hak kayıplarına uğramadan, en kısa zamanda olağan üstü kongre yapılmalıdır. Yukarıda özetini vermeye çalıştığım yazılı bilgi ve belgelere dayanan konular ve çok daha fazlası, ( ikinci etap hisseleri üslenen müttehit firma neden iflas etmiştir çözümü nedir?)  40 yıl boyunca kooperatife aidat ve huzur hakkı ödeyen başka bir ifade ile ömür boyu aidat ve huzur hakkı ödemeye mahkûm edilen ortaklarımıza,  söz söylendiği andan itibaren uçup gittiğinden yazılı anlaşılabilir bilgilerin verilmesi şarttır. 30.05.2019

http://albinacmsfile.albinasoft.com/Dosyalar/61/230/LK230D127022015174619O51.pdf (1163 sayılı kooperatifler kanunu)

https://www.muhasebedersleri.com/sirketler-muhasebesi/ortaklarin-hak-odevleri.html (kooperatif ortaklarlının haklarıyla ilgili yazı)

Not 1- 2019 yılında yapılan genel kurulda, düşüncelerimi yazılı olarak açıkladım.  Konuşma metnimi genel kurul tutanaklarına geçmesi için genel kurulun huzurunda divan başkanlığına teslim ettim.

ALLAHA AŞKINA, ELİNİZİ VİCDANINIZIN ÜSTÜNE KOYUP CEVAP VERİN.  BÖYLE HAK, HUKUK, ADALET,  EŞİTLİK OLUR MU?

Kooperatife 40 yıl aidat ödeyen asıl ortağı olarak,  40 yıl sonra ikinci etap ortakların (yani hissemin yarısı eşime devir edilen) 1998 yılında anahtar teslim edilmesi gereken dairenin inşaatı 2019 yılında bitmediği için, 

Yüklenici firma iflas edip inşaatı yarıda bıraktığı için, hangi yılda biteceği hakkında hiç bir bilgi verilmediği için

İkinci etap ortaklardan ( yani hissemin yarısından)  hakkım olan üretim fazlası daire ve dükkânlardan pay almak için
Ya 40 yıl sonra ya aidat ve huzur hakkı ödemeye devam edeceğim, 

Yâda 2019 yılında fazla üretimden kalan satılacak olan daire ve dükkân gelirinden,  2007 yılının rayiç bedeline göre belirlenen,  maliyet bedelleri üzerinden (kooperatifin kasasında nakit varsa) 10.500 tl payımı alıp,  kooperatifteki tüm haklarımdan vaz geçeceğim.   Ya da 40 yıl boyunca aidat ödediğim ama 40 yıl sonra aidat borcumu ödemediğim için ihraç olacağım. Gerçekten vicdanları sızlatan kanatan çok adaletsiz ve haksız bir uygulamayla karşı karşıya kalan ortaklarız.

Bu  yazı kooperatimizin  watsapp  sayfasında  ve başkanın  mesaj  sayfasında 30.5.2019  tarihinde  paylaşılmıştır.

 2019  YILINDA  AÇILACAĞI  AÇIKLANAN  WHATSAP SAYFASI  AÇILMIŞ YUKARIDAKİ YAZIMA  AŞAĞIDAKİ BİLGİLER  VERİLEREK   AYNI GÜN   30.5.2019  TARİHİNDE KOOPERATİFİMİZİN  WAHATSAP SAYFASI  KAPATILMIŞTIR.


5/27/19

2019 YILI KOOPERATİF GENEL KURUL BİLGİLERİ

 26.5.2019   Keçiören yunus  emre kültür  merkezinde   genel  kurul  yapıldı.  394  üyeden  212  üye  kalmış

https://www.facebook.com/balmaca/videos/vb.552884418/10157264094859419/?type=2&theater&notif_t=video_processed&notif_id=1559022509686871  Toplantı  gündem  maddelerinin  okunması

https://www.facebook.com/balmaca/videos/vb.552884418/10157264096269419/?type=2&theater&notif_t=video_processed&notif_id=1559022532350670 istiklal  marşının  okuması

https://www.facebook.com/balmaca/videos/10157262656524419/ benim  birinci  video

https://www.facebook.com/balmaca/videos/10157262673439419/ (benim ikinci  video

https://www.facebook.com/balmaca/videos/10157262646354419/ Koop. avukatı.

https://www.facebook.com/balmaca/videos/10157262618399419/ başkanın  konuşması

112 Birinci  etap  üyeye  para  ödendi 2007 yılında belirlenen  raiç   vedelleri üzerinden  2019 yılında  ödeme  yapılıyor.
10500X112= 1 176 000 ödenmiş

kaç  bağımsız  bölüm  satılmış  açıklanmadı.  satılacak  kaç  bağımsız  bölüm  var  açıklanmadı

41  dava   açılmış
22 müteahitle sözleşme  imzlanmış



















1/29/19

CHP YILDIRIM İLÇE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ TOPLANTISI

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10156982362059419&type=3



İlçe başkanlığımızın daveti ile İlçe örgütümüz toplantı salonunda 29.1.2019 tarihinde saat 17.00 Yıldırım ilçe belediye meclis üyesi aday adayları olarak toplandık. İlçe başkanımız,  Sayın Nihat Yeşiltaş son gelişmeler ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Söz alan belediye meclis üyesi aday adaylarımız, verimli, üretken başarılı seçim çalışması yapılması konusunda Düşünlerini açıkladılar, önerilerde bulundular. Yıldırım ilçe belediye başkanının daha fazla gecikmeden, açıklanması İlçe başkanlığımızın ve biz belediye meclis üyesi aday adaylarının talebi ve önerisidir.

BAŞARILI OLMANIN FORMÜLÜ,  SIRRI NEDİR? İŞTE CEVAP

CHP çatısı altında yapılan, çok büyük, çok küçük, gündemli ve gündemsiz tüm örgüt toplantıları düzenlenirken, yapılırken, yönetilirken önceden bilinen, (tıpkı TBMM’si oturumlarında olduğu gibi) toplantı usul yöntem ve disiplin kurallarına titizlikle ve disiplinle uymaktır.

Katılımcı,  özgürlükçü,  çoğulcu demokrasiyi,  hakkı, hukuku, adaleti, özgürlüğü savunan hiç kimse, hiçbir hakla, hiç bir yetkiyle,  hiçbir sıfatla canı istediği zaman, canı istediği yerde,  canı istediği saatte, canı istediği kişilerle toplantı yapamaz,  düzenleyemez,  yönetemez,  toplantıda canı istediği kadar konuşamaz. (tıpkı TBMM’sinde oturumlarında olduğu gibi)

Toplantıyı düzenlerken, yaparken, yönetirken “OYUN”u kuralarına göre oynamak şarttır.  Gereklidir. Zorunludur. Örneğin,  toplantının gündemi olmalıdır.  Gündem, toplantı tarihinden makul bir süre önce katılımcılara duyurulmalıdır. Toplantıyı yönetecek divan heyeti seçilmelidir. Toplantıda özellikle söz hakkının kullanılmasında Dakikası dakikasına eşitlik, sağlanması şarttır.  Gereklidir. Zorunludur. Toplantı sonuç tutanağı tutulması şarttır. Gereklidir. Zorunludur.   Toplantıdan sonra üyelerin bilgisine sunulmalıdır.

Toplantı kurallarına uyulmadığı uygulanmadığı sürece ağzınızla kuş tutsanız,  atom karınca kadar çalışkan,  herkül kadar güçlü,  filozof kadar bilge Karun kadar zengin olsanız başarılı olma şansınız sıfırdır(NOKTA) 29.01.2019



1/21/19

BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ HAKKINDA (EĞİLİM YOKLAMASININ İPTALİ HAKKINDA) BİLGİLER, BELGELER IŞIĞINDA ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA


CHP AİLESİNİN VİCDANINA SESLENİYORUM VE DİYORUM Kİ, HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR. 

BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ HAKKINDA (EĞİLİM YOKLAMASININ İPTALİ HAKKINDA) BİLGİLER, BELGELER IŞIĞINDA ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA 

CHP Yıldırım ilçe belediye meclis üyesi aday adayı olarak, aday adaylık sürecinde yaşanan gelişmeleri anlamakta, sağlıklı yorum yapmakta çok zorluk çektiğimi ifade etmek itiyorum. Nede mi? Belge ve bilgileri dikkat ve titizlikle okumanızı öneriyorum. 

30.9.2018 İlçe başkanlığımız sayfasında tarihinde belediye meclis üyesi aday adayı olmak isteyenlerin başvuru tarihi açıklanıyor.
https://www.facebook.com/YILDIRIMCHP/photos/a.603772723114754/1135577026600985/?type=3&theater (belge 1)

9.10.2018 tarihinde belediye meclis üyelerinin aday belirleme yönteminin fermuar sistemli önseçimle belirleneceği ilçe başkanlığımız sayfasında açıklanıyor. 
https://www.facebook.com/YILDIRIMCHP/photos/a.603772723114754/1140820136076674/?type=3&theater (belge 2) 

Yapılan bu açıklama üzerine 10.10.2018 tarihinde İlçe başkanlığımızda, ilçe başkanımızdan dosyamı teslim aldım. 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156718856384419&set=a.10150090216444419&type=3&fref=mentions (belge 3) 

11.10.2018 tarihinde evraklarımı tamamlayarak, 3500 TL. Adaylık ücret banka dekontunu dosyama koyarak ilçe sekreterimize (tarih sayı alarak) dosyamı teslim ettim. 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156954686789419&set=p.10156954686789419&type=3&theater. (belge 4) 

20.12.2018/ 1533 tarih sayılı genel merkez genelgesinde, talep edilen yerlerde 12- 13 Ocak tarihleri arasında eğilim yoklaması yapılacaktır. Diyor.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156895524369419&set=a.10150090216444419&type=3&theater&ifg=1 (belge 5) 

İlçe başkanlığımız, 13. 1. 2019 tarihinde belediye meclis üyesi aday, aday tanıtım toplantısı düzenliyor.
https://www.facebook.com/YILDIRIMCHP/photos/a.603772723114754/1201158573376163/?type=3&theater. (belge 6) 

İlçe başkanlığımız 16.1.2019 tarihinde belediye meclis üyeliği eğilim yoklamasını açıklıyor.
https://www.facebook.com/YILDIRIMCHP/photos/a.603772723114754/1205797572912263/?type=3&theater (belge 7)

İlçe başkanlığımız, 16.1.2019 terhinde 20.1.2019 tarihinde saat 08-17 arasında yunus emre spor kompleksinde eğilim yoklaması yapılacağını duyuruyor. 
https://www.facebook.com/YILDIRIMCHP/photos/a.603772723114754/1205824849576202/?type=3&theater (belge 8)

16.1.2018 tarihinde akşam ve ilerleyen saatlerde sosyal medyada Bursa Osmangazi-Yıldırım-Nilüfer-Mudanya ilçelerinde eğilim yoklamasının ileri bir tarihe ertelendiği haberi hızla yayılmaya başlıyor. 

Aynı gün CHP Bursa milletvekilimiz genel başkan yardımcımız Sayın Lale Karabıyık konuyla ilgili açıklamaya yapıyor.
https://www.facebook.com/notes/zülfikar-bal/bursada-belediye-meclis-üyesi-aday-adayi-eğilim-yoklamasinin-ileri-bir-tarihe-er/2155189307880889/(belge 9)

İlçe başkanımız konuyla ilgili bilgilendirme yapmak için 17.1.2015 saat 17.30 da ilçe belediye meclis üyesi aday adaylarını acilen toplantıya çağırıyor. Toplantıda eğilim yoklamasının iptal edilip edilmeyeceği konusundaki soruma verdiği cevapta o konuda bilgisi olmadığını cevabını verdi.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10156954820239419&type=3 (belge10)

VE EN ÖNEMLİ BELGE

17.1.2019/139 tarih sayılı eğilim yoklaması hakkında genel merkezin Bursa İl Başkanlığına gönderdiği yazı 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217917420224319&set=a.10210132725491816&type=3&theater (belge 10)

Soru: İlçe örgütümüzde son yapılan ilçe danışma toplantısında il Başkanımız sayın Hüseyin Akkuş ve ilçe başkanımız Yıldırım ilçe başkanımı Sayın Nihat Yeşiltaş önseçim sözü verdikleri için, ve ilçe başkanlığımız fermuar yöntemli önseçim yapılacağı ille ilgili görsel duyurusundan sonra aday adayı olmaya karar verdim. Bu kadar bilgi ve belgeden sonra Eğilim yoklamasının iptal edilmesi kabul edilemez çok büyük haksızlıktır adaletsizliktir. Adaletsizliktir. 

Şu anlamlı güzel sözü hatırlatıp, konuyu CHP aile üyelerinin, karar yetki ve söz sahibi olanların vicdanına bırakıyorum.18.01.2019

“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” Hz.Muhammet

1/18/19

KIRGINIM

SÖZÜNDE DURMAYANLAR VİCDANINIZ RAHAT MI?
https://www.facebook.com/…/a.60377272311…/1205824849576202/…(SEÇİMİN YAPILACVAĞI ADRES TARİH VE SAAT
VE KIRILAN KALPLER, ALDATILAN CHP ÜYELERİ ÜYELER VE MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYLARI.
SÖZÜNDE DURMAYANLAR VİCDANINIZ RAHAT MI?

KONU HAK, HUKUK ADALET VE CHP ADINA ÇOK ÖNEMLİDİR

CHP YILDIRIM İLÇE BAŞKANLIĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KONU HAK, HUKUK ADALET VE CHP ADINA ÇOK ÖNEMLİDİR
20.1.2019 tarihinde yapılmasına karar verilen belediye meclis üyesi aday adayı eğilim yoklamasının illeri bir tarihe ertelenmesiyle ilgili olarak, ilçe başkanımız Sayın Nihat Yeşiltaş 17.1.2015 tarihinde saat 17.30 belediye meclis üyesi aday adaylarını telefonla arayarak acilen bilgilendirme toplantısı yapmıştır.
Ertelemenin iyi parti ile sürdürülmekte olan görüşmelerden kaynaklandığını. İlçe örgütünce yapılan çalışmaların (tümünün bilgilendirme toplantısının yapıldığı tarih ve saate kadar) genel merkezimizin ve il başkanlığımızın bilgisi dahilinde yapıldığını ifade etmiştir.
Ertelemenin iptale dönüşüp dönüşmeyeceği hakkında sorduğum soruya bu konuda bilgisi olmadığını ifade etmiştir. .
Konuyla ilgili kişisel düşüncelerimi belediye meclis üyelerimizin, CHP ailesinin ve yetkili organların bilgisine ilgisine önemle sunuyorum. Ertelemenin iptale dönüşüp dönüşme konusu hakkında acilen bilgi verilmesini önemle talep ediyorum
CHP AİLESİNİN VİCDANINA SESLENİYORUM VE DİYORUM Kİ, HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR.
BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ HAKKINDA (EĞİLİM YOKLAMASININ İPTALİ HAKKINDA) BİLGİLER, BELGELER IŞIĞINDA ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA
CHP Yıldırım ilçe belediye meclis üyesi aday adayı olarak, aday adaylık sürecinde yaşanan gelişmeleri anlamakta, sağlıklı yorum yapmakta çok zorluk çektiğimi ifade etmek itiyorum. Nede mi? Belge ve bilgileri dikkat ve titizlikle okumanızı öneriyorum.
30.9.2018 İlçe başkanlığımız sayfasında tarihinde belediye meclis üyesi aday adayı olmak isteyenlerin başvuru tarihi açıklanıyor.
https://www.facebook.com/…/a.60377272311…/1135577026600985/…(belge 1)
9.10.2018 tarihinde belediye meclis üyelerinin aday belirleme yönteminin fermuar sistemli önseçimle belirleneceği ilçe başkanlığımız sayfasında açıklanıyor.
https://www.facebook.com/…/a.60377272311…/1140820136076674/…(belge 2)
Yapılan bu açıklama üzerine 10.10.2018 tarihinde İlçe başkanlığımızda, ilçe başkanımızdan dosyamı teslim aldım.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156718856384419&set=a.10150090216444419&type=3&fref=mentions (belge 3)
11.10.2018 tarihinde evraklarımı tamamlayarak, 3500 TL. Adaylık ücret banka dekontunu dosyama koyarak ilçe sekreterimize (tarih sayı alarak) dosyamı teslim ettim.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156954686789419&set=p.10156954686789419&type=3&theater. (belge 4)
20.12.2018/ 1533 tarih sayılı genel merkez genelgesinde, talep edilen yerlerde 12- 13 Ocak tarihleri arasında eğilim yoklaması yapılacaktır. Diyor.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156895524369419&set=a.10150090216444419&type=3&theater&ifg=1 (belge 5)
İlçe başkanlığımız, 13. 1. 2019 tarihinde belediye meclis üyesi aday, aday tanıtım toplantısı düzenliyor.
https://www.facebook.com/…/a.60377272311…/1201158573376163/…. (belge 6)
İlçe başkanlığımız 16.1.2019 tarihinde belediye meclis üyeliği eğilim yoklamasını açıklıyor.
https://www.facebook.com/…/a.60377272311…/1205797572912263/…(belge 7)
İlçe başkanlığımız, 16.1.2019 terhinde 20.1.2019 tarihinde saat 08-17 arasında yunus emre spor kompleksinde eğilim yoklaması yapılacağını duyuruyor.
https://www.facebook.com/…/a.60377272311…/1205824849576202/…(belge 8)
16.1.2018 tarihinde akşam ve ilerleyen saatlerde sosyal medyada Bursa Osmangazi-Yıldırım-Nilüfer-Mudanya ilçelerinde eğilim yoklamasının ileri bir tarihe ertelendiği haberi hızla yayılmaya başlıyor.
Aynı gün CHP Bursa milletvekilimiz genel başkan yardımcımız Sayın Lale Karabıyık konuyla ilgili açıklamaya yapıyor.
https://www.facebook.com/notes/z%C3%BClfikar-bal/bursada-belediye-meclis-%C3%BCyesi-aday-adayi-e%C4%9Filim-yoklamasinin-ileri-bir-tarihe-er/2155189307880889/ (belge 9)
İlçe başkanımız konuyla ilgili bilgilendirme yapmak için 17.1.2015 saat 17.30 da ilçe belediye meclis üyesi aday adaylarını acilen toplantıya çağırıyor. Toplantıda eğilim yoklamasının iptal edilip edilmeyeceği konusundaki soruma verdiği cevapta o konuda bilgisi olmadığını cevabını verdi.
VE EN ÖNEMLİ BELGE
17.1.2019/139 tarih sayılı eğilim yoklaması hakkında genel merkezin Bursa İl Başkanlığına gönderdiği yazı
Soru: İlçe örgütümüzde son yapılan ilçe danışma toplantısında il Başkanımız sayın Hüseyin Akkuş ve ilçe başkanımız Yıldırım ilçe başkanımı Sayın Nihat Yeşiltaş önseçim sözü verdikleri için, ve ilçe başkanlığımız fermuar yöntemli önseçim yapılacağı ille ilgili görsel duyurusundan sonra aday adayı olmaya karar verdim. Bu kadar bilgi ve belgeden sonra Eğilim yoklamasının iptal edilmesi kabul edilemez çok büyük haksızlıktır adaletsizliktir. Adaletsizliktir.
Şu anlamlı güzel sözü hatırlatıp, konuyu CHP aile üyelerinin, karar yetki ve söz sahibi olanların vicdanına bırakıyorum.18.01.2019
“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” Hz.Muhammet

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10156954820239419&type=3 (ALBÜM)