Bu Blogda Ara

7/19/12

BURSA CHP YILDIRIM İLÇE ÖRGÜT BAŞKANLIĞINA


14.7.2012 tarihinde yapılan örgüt toplantımızda da ifade ettiğim gibi, ülkemiz ve partimiz Geriye dönüşü olmayan tarihi bir değişimin içinde bulunmaktadır. Ülkemizde ve partimizde yaşadığımız iç ve dış olaylar bunun en somut göstergesidir. Tam bu sürecin içinde partimiz, tarihi öneme sahip olan büyük kurultayını gerçekleştirmektedir. Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar dayanışmaya, birliğe beraberliğe örgütlü gücümüzü yaratmaya ihtiyacımız olduğu çok açık bir gerçektir. Bu düşünceden hareketle sormak ve bilgi edinmek istiyorum.

Parti tüzüğümüz 5. Mad.Çalışma ilkeleri, son paragrafında diyor ki,
Siyasal yaşamda, erdemliliğe, üretkenliğe, yeteneğe ve emeğe uygun yükselmek esastır. Partililer bu ilkeye uymakla, parti yöneticileri de bu ilkeleri uygulamakla yükümlüdürler.

SORU 1-Siyasal yaşamda, erdemliliğe, üretkenliğe, yeteneğe ve emeğe uygun yükselmek esas ise, partililer bu ilkelere uymakla, parti yöneticileri de bu ilkeleri uygulamakla yükümlü ve sorumlu iseler, erdemliliğe, üretkenliğe, yeteneğe ve emeğe uygun üyeleri bulup, partiye kazandırmak için, ilçe yönetim kurulu ne gibi çalışmalar yapmaktadır?

Parti tüzüğümüz 26. Mad. birinci paragrafında diyor ki,
“muhtarlık bölgesi görevlileri (Mah. Ve Sk. Sorumluları) çalışma grubu” oluşturulur. Muhtarlık bölgesi görevlileri çalışma grubu, bağlı bulunduğu ilçe yönetim kurulunun sorumluluğu altında çalışır.

SORU 2-Adı ister muhtarlık bölge çalışma grubu görevlileri olsun, ister mahalle ve sokak sorumluları olsun, partimizin hayat damarı olan, partimizi besleyen ve güçlendiren bu örgütlenmenin ağının kurulması için ilçe yönetim kurulu ne gibi çalışmalar yapmaktadır?

Parti tüzüğümüz 30. Mad. üçüncü paragrafında diyor ki,
İlçe düzeyinde oluşturulan, çalışma gruplarının belde örgütlerinin, muhtarlık bölgesi görevlileri çalışma grupları ile ilçe çevresinde ki, belediye meclisi parti gruplarının çalışmalarını düzenler ve denetler.

Parti tüzüğümüz 83 Mad. üçüncü paragraf diyor ki,
eğitimler ilçede muhtarlık çevresi gözetilerek il ve ilçe parti eğitmenleri tarafından verilir.
Dördüncü paragraf diyor ki, parti içi eğitime katılma ve eğitimden yararlanma partide yükselmenin temel koşuludur.
Beşinci paragraf diyor ki, parti bütçesinin en az yüzde on beşi eğitim için ayrılır.

SORU 3-Parti içi eğitime katılma, eğitimden yararlanma partide yükselmenin temel koşulu ise, ilçe örgütümüzde eğitimle ilgili ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Elde edilen gelirinin yüzde on beşi eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere ayrılmış mıdır?

SORU 4-Demokratik işleyiş içinde, İl ve ilçe örgüt başkanlarımızı genel başkanımızı karşılar ağırlar, il örgütünün sorunlarını taleplerini genel başkanımıza anlatır. İl başkanlarımızı ilçe örgütü başkanlarımız karşılar ağırlar ilçe örgütünün sorunlarını taleplerini il başkanımıza anlatır.

İlçe başkanlarımızı mahalle örgütlerinde kim karşılar? Kim ağırlar? Mahalle ve sokak sorumluları yok ise, Mahallenin, üyelerin, sorunlarını, taleplerini ilçe başkanına kim anlatır?

Parti tüzüğümüzün 7 maddesi gereğince sorularım hakkında bilgi edinmek istiyorum. Bilginin tarafıma yazılı olarak verilmesi konusunda gereğinin yapılmasını önemle arz ederim. 19.07.2012
Zülfikar Bal
CHP Yıldırım İlçe Örgüt Üyesi Dağıtım
Gereğinin yapılması için CHP Yıldırım İlçe Örgüt Başkanlığına
Bilgi için: CHP Bursa İl Örgütü Başkanlığına
Bilgi için: CHP genel Başkanlığına