Bu Blogda Ara

12/11/15

ASLA DEMEZLERDE, CHP NEDEN OYLARINI ARTIRAMIYOR? NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR? KİŞİSEL RAPORUNU YAZ YETKİLİ MAKAMLARA İLET DESELER



PARTİ ÜYELERİNİN HAKLARI TÜZÜK MADDE7/B’Yİ BÜYÜTEÇ ALTINA ALIRIM, TİTİZLİKLE İNCELERİM.  GÖRDÜKLERİMİ ÖZGÜRCE RAPORA YAZARIM. YETKLİ MAKAMLARA İLETİRİM.

7/B MADDESİNDE NELER YAZIYOR? OKUYALIM.  
a) Parti içi seçimlerde parti organlarına aday olmak, seçilmek.
b) Parti içi seçimlerde oy vermek, seçmek.
c) Genel ve yerel seçimlerde aday adayı olmak, aday olmak, aday seçilince parti listesine katılmak.
d) Parti içi toplantılara, çalışmalara ve üyesi seçildiği kongrelere katılmak, düşün­celerini ve dileklerini bildirmek, Partinin yerel ve genel politikalarının oluşumuna katılmak.
e) Parti ile ilgili bilgi istemek.
f) Haksızlıklara karşı savunulmasını parti örgütünden istemek.

BU MADDELER ÖRGÜTLÜ YAŞAMIN PRATİĞİNDE UYGULANIYOR MU? TEK, TEK İNCELEYELİM

A ) CHP’DE PARTİ İÇİ ORGANLAR NELERDİR?

1-Mahalle Sokak, cadde sorumlusu: (bu konuda ortak söylem birliği yoktur. Birçok farklı isimler kullanılmaktadır) mahalle örgütlenmesi, yıllardan beri uygulanmaya konulmuyor. Konulsa da kâğıt üstünde kalıyor.  Ayrıca görev yetki ve sorumluluk sınırlarının neler olduğu bilinmiyor.  Bu iddiaların yanlışlığını üyesi bulunduğum il ve ilçe örgütümde yazılı belgelerle hiçbir yönetici kanıtlayamaz.  

2-Çalışma grupları diğer adıyla komisyonlar:  (tıpkı 1- deki gibi yıllardan beri uygulanmıyor)

3- Mahalle delegesi:  Mahalle delegeliğine aday olmak isteyen bir üyenin örgüt içinde hangi organa başvuracağı bilinmiyor. Ayrıca mahalle örgütlenmesi kurulmadığı, kurumsallaşmadığı, aktif hale gelmediği için mahalle üye toplantıları yapılmadığı için mahalle üyeleri birbirlerini tanımıyor. Bu iddianın yanlışlığını üyesi bulunduğum il ve ilçe örgütümde yazılı belgelerle hiçbir yönetici kanıtlayamaz.

4- İl, ilçe örgüt yönetim kurulu ve üst organ delege üyesi: Bu göreve seçilecek üyeleri kapalı kapılar ardında il ilçe başkan adayları blok liste halinde belirliyor. Listede yazılı isimler sır gibi saklanıyor.   Seçim olacağı günü açıklanıyor.

5-il ilçe başkanları: Kendine güvenen her üye il, ilçe başkanlığına her üye aday olabilir. Ama her başkan adayının eşit şartlarda yarışma şansı hiç yoktur.  Mahalle üye toplantıları, çalışma grubu toplantıları, en geç 2 ayda yapılması zorunlu olan genişletilmiş yönetim kurulu toplantıları, en geç 3 bir yapılması zorunlu olan danışma toplantıları yapılmadığı için,

Üyeler bir birlerini tanımadan  (blok liste yöntemiyle)  mahalle delegelerini seçmek zorunda kalıyorlar. Seçilen delegeler bir, birlerini ve son anda sahneye çıkan başkan adaylarını ve başkan adaylarının son ana kadar sır gibi sakladıkları blok listeleri  (yönetim kurulu üyelerini ve üst organ delegelerini)   oylamak zorunda kalıyorlar. İl ilçe başkan adaylarının nasıl ve hangi koşullarda bir birleriyle yarıştıklarını,  kendilerini, düşüncelerini,  plan ve program ve projelerini delegelere nasıl ve hangi yöntemle tanıttıkları anlattıkları bir yazı (inceleme, araştırma) konusudur.

Belediye meclis üyeleri, belediye başkanları,  milletvekilleri: Bu konuda yazacak fazla bir şey yok parası olmayanlar bu görevlere aday olamayacaklarını en iyi bilenlerden birisiyim..  Emekli maaşımdan başka hiç bir gelirim yoktu. Belediye başkanlığı hariç diğer görevlere aday oldum. Boyumun ölçüsünü aldım.  Devlerle cücelerin yarışamayacağını çok iyi anladım.

B)  CHP ÜYESİ PARTİ İÇİ SEÇİMLERDE KİMLERE OY VERİR? KİMLERİ SEÇER?

CHP üyesi parti içinde sadece mahalle sorumlusunu ve mahalle delegesini seçmek için oy kullanır. 
C) PARASI OLMAYAN CHP ÜYESİ YEREL VE GENEL SEÇİMLERDE ADAY,  YA DA ADAY ADAYI OLAMAZ. ADAY OLAMAYACAĞI İÇİN DE PARTİ LİSTESİNE KATILAMAZ.
D) HİÇ BİR ORGANA SEÇİLEMEYEN CHP ÜYESİNİN D’DE YAZILI OLAN HİÇ BİR FAALİYETLERİN HİÇ BİRİNE KATILAMAZ.  HİÇ BİR KATKIDA BULUNAMAZ.

E) CHP ÜYESİNİN PARTİ İLE İLGİLİ BİLGİYİ, KİMDEN HANGİ ORGANDAN İSTEYECEĞİ, İSTEDİĞİ BİLGİ VERİLMEDİĞİ TAKDİRDE KİME HANİ HANGİ ORGANA BAŞVURACAĞI HAKKINDA HİÇBİR AÇIKLIK OLMADIĞI İÇİN CHP ÜYESİ BİLGİ EDİNMEKTE ÇARESİZDİR.
F) HAKSIZLIĞA UĞRAYAN BİR CHP ÜYESİ, CHP ÖRGÜTÜNÜN HANGİ ORGANINA BAŞVURACAĞI HAKSIZLIK GİDERİLMEDİĞİ TAKDİRDE HANGİ YOLA BAŞVURACAĞI HAKKINDA HİÇ BİR AÇIKLIK OLMADIĞI İÇİN CHP ÜYESİ TAMAMEN SAVUNMASIZ VE KORUMASIZDIR.


Kendini CHP üyesinde, üyenin denetiminden sıkı sıkıya koruyan,  CHP üyesinin gücünden yararlanma yollarlını   (sadece kanunla değil kanuna ilaveten) tüzük ve yönetmelik maddeleriyle sıkı sıkıya kapatan bir anlayışın,  bir zihniyetin, bir uygulamanın oyunu artırma iktidar olma şansı olamaz. Kendi üyesi ve halı hiç bir zaman yerine getirmediği boş nutuklarla, rakip partileri suçlamakla, eleştirmekle uyutamaz, avutamaz, kandıramaz.