Bu Blogda Ara

4/30/24

KOOPERATİF HAKKINDA SON YAZIM 30.4.2024

S.S. Tepe kent konut yapı kooperatifi yönetim kurulu başkanlığına

                                                                                                Keçiören/Ankara

1979 yılında kooperatif ortağı olan, 1988 yılında rahmetli olan babamdan, ortaklık hissesini devir aldığım,  kooperatifin, 197 (1995 yılına kadar) ortağından biriyim. Tam 45 yıldır düzenli olarak aidat ödüyorum. 45 Yıldan beri Bursa’da ikamet ediyorum. Kooperatifimize ait 75.050 metre kare olan arsanın tüm alt yapı çalışmaları bitirilerek, 1993-1994 yıllarında, kat karşılığında noter huzurunda 4 ayrı yüklenici firma ile (Ankara 9. Noterde) inşaat sözleşmeleri imzalanmış,  inşaat ruhsatları alınmış, inşatlarda başlanmıştır. Sözleşme hükümlerine göre 1988 yılında her ortağa ikişer daire bitmiş olarak, anahtar teslim edilmesi gerekiyordu. (bu bilgilerin doğruluğu genel kurul kararlarıyla, müdürlük ve bakanlık denetim raporlarıyla, inşaat sözleşmeleriyle kanıtlanmıştır.

 

2024 yılı itibariyle, inşatların yarısı bitirilmiş, ortakların yarısına daireleri verilmiş,  yarısının inşaatları ise çok katlı bloklar halinde devam ediyor. Ortakların yarısına daireleri verilmemiştir.  İnşaatların hangi tarihte bitirileceği, kaç yıl daha aidat ve huzur hakkı ödeyeceğimiz, kooperatifin1. Etap ve 2. Etap mal varlığının, daire, dükkân ve bağımsız bölümlerinin neler, ne kadar olduğu hakkında, (kanuna, ana sözleşmeye, inşaat sözleşme maddelerine dayalı olarak) hiçbir yazılı resmi bilgiye, belgeye sahip değilim. K.K.8/3. Md. Bu konuda sorduğum soruların hiç birine (2014 yılından beri kooperatif defter ve evrakların adliye deposunda bulunduğu gerekçesiyle (K.K. 24. Maddesine rağmen) yazılı hiç bir cevap alamadım. Alamıyorum.  Bilgi edinme (yazılı belgi ve belge anlamında)  hakkım yıllarca engelleniyor.

 

1993 yılında inşaatlara başlandıktan sonra, 1995 yılında yapılan genel kurulda, yönetim kurulunun önerisiyle,  toplam 197 olan kooperatif ortağının her birisi,  hisselerinin yarısını eşlerine ya da yakınlarına devir etmesi sonucu, ortak sayısı ikiye katlanarak, 394 e yükselmiştir. Hisselerinin yarısını devir eden ortaklara birinci etap ortak,  hisselerin yarısını devir alan ortaklara ise ikinci etap ortaklar denilmiştir. Yani 1979 yılından 1995 yılına kadar ben, 1995 yılından sonra aynı hisseye eşimle birlikte iki aidat birden ödüyoruz. Mağduriyetimiz, hak kayıplarımız her yıl katlanarak artmaktadır.  

 

1993-2007 yılları arasında, daireler yapıldıkça, farklı yıllarda ve tarihlerde, (ana sözleşme 60. 61. 62.Maddelere rağmen) maliyet bedelleri belirlenmeden kura ile 1. Etap ortaklara dağıtılmıştır. Kat karşılığı daireleri teslim edilen, ortakların her birinden, ortaklık aidatı dışında, (K.K. 23. Md.) kanuna, eşitlik ilkesine aykırı, olarak, oturma hakkı aidatı adı altında yıllarca kira bedeli alınmıştır. Kira alınmasına, birinci etap ortakların her birinin daire sahibi olmasıyla, 2007 yılında yapılan genel kurulda son verilmiştir.

 

2007 yılında, kooperatif yönetiminin yazılı talebi üzerine, Ankara 5. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 2007/265 -iş yazısıyla görevlendirilen bilirkişi heyeti, kooperatife ait toplam, 257 bağımsız bölümün maliyet bedelini ve Şerefiye farkını tespit ettiğini gösterir listeyi, yönetim kuruluna teslim etmiştir. Aynı listeyi ilgili mahkemeye başvurarak bende aldım.

 

Aynı yıl (2007) içinde,  kooperatif yönetim kurulu tarafından oluşturulan (Ana sözleşme 61.Md.) komisyon, ortaklara dağıtılmayan kooperatife ait olan fazla üretimden kaynaklanan daire ve dükkânların maiyet bedellerini çıkarmıştır. Ancak hangi ada parsel üzerindeki kaç dairenin, kaç dükkânın maliyet bedelini çıkardığını, maliyet bedellerinin ne kadar olduğu ortaklara  açıklamamıştır.

 

Fazla üretimden kaynaklanan, kooperatife ait olan dairelerin, dükkânların ve bağımsız bölümlerin tamamı, 2007 yılı rayiç bedeli üzerinden, satılmış olsaydı, (Ortak dışı gelir. Ana sözleşme 70.71.Md.) 394 ortağın her birisine, (toplam 394X10500= 4.137.000 TL) 10.500 TL Pay verilmiş olacaktı.  Bu genel kurulun aldığı bir karardır. 10.500 TL paylar bu güne kadar birinci etap ortakların bazılarına, farklı yıllarda verilmiş, (K.K. 23 Maddeye aykırı olarak) ikinci etap ortaklara ise hiç verilmemiştir.   

 

Fazla üretimden kalan daire ve dükkânların tamamı 2007 yılında belirlenen maliyet bedelleri üzerinden satılmadı. İlerleyen zaman içerisinde, yıllara yaygın olarak çok daha yüksek maliyet bedelleri üzerinden, fazla üretimden kalan daire ve dükkanların satılmasına rağmen, ortaklara verilen 10.500 TL paylar da, (2024 yılına kadar)  hiçbir atış olmamıştır. Ayrıca 10,500  TL paylar, tüm ortaklara (394 ortağa) verileceği yerde,  sadece kooperatiften istifa eden 1. Etap ortaklara verilmiştir.  İkinci etap ortaklara ve kooperatiften istifa etmeyen birinci etap ortaklara, bu paylar (K.K.23.Md. rağmen.)  verilmemiştir. Verilmiyor. Verilmeme gerekçesi ortaklara açıklanmıyor. Bu uygulama da ortaklar arasında hak ve vecibelerde çok ciddi derecede haksızlıklara eşitsizliğe  neden oluyor?   

 

2014 yılında yapılan genel kurulda, çok uzun yıllardan beri devam eden başkan ve yönetim kurulu değişmiştir.

 

2015 yılında kurulan komisyon 3. Kez, fazla üretimden kalan daire ve dükkânların maliyet bedelini çıkarmıştır. Ancak bir önceki yönetim kurulunun yaptığı gibi, kaç dairenin ve dükkânın maliyet bedellerinin çıkarıldığı, maliyet bedellerinin ne kadar olduğu hakkında bu güne kadar ortaklara açıklamamıştır. Bu konularda yazılı ve sözlü sorulan sorulara evraklar adliye deposunda olduğu gerekçesiyle cevap verilmemiştir.  (K.K.24.Md.)

 

Bu bilgiler ışığında aşağıdaki somut sorulara,  somut yazılı cevaplar verilmesini  (bilgi edinmem açısından) önemle ve ısrarla talep ediyorum.

 

Soru 1- 2014 yılında, ana sözleşmenin 73. Maddesi gereğince devir teslim tutanağında, toplam ortak sayısı kaçtı? 2024 Haziran tarihi itibariyle ortak sayısı kaç olmuştur?

 

Soru 2- 2007 yılına kadar, birinci etap ortaklara kura yoluyla dağıtılan toplam daire sayısı kaçtı?

 

Soru 3- 2014 yılında devir teslim tutanağında fazla üretimden kaynaklanan kiraya verilen, verilmeyen toplam daire, dükkân ve bağımsız bölüm sayları kaçtı?

 

Soru 4- 2007 ve 2015 yıllarında yapılan genel kurullarda,  genel kurul kararıyla kurulan komisyonlar, fazla üretimden kaynaklanan kaç daire ve kaç dükkânın maliyet bedellerini tespit etmişlerdi? Tespit edilen, daire dükkânların her birinin maliyet bedelleri ne kadardı? Bu soruların  cevabı, son derece önemli olan bu bilgiler   ortaklara bu güne  kadar  verilmeme gerekçesi nedir?

 

Soru 5- Görev devir aldığı tarihten sonra, fazla üretimden kaynaklanan, daire ve dükkânlardan, hangileri, kaç tanesi,  hangi tarihlerde, kaça satıldı? Satıştan elde edilen gelirden, 2024 yılana kadar hangi tarihlerde kaç ortağa 10.500 TL. Pay verildi?  Daire ve dükkanlar yüksek Fiatlara satıldığı halde, 10.500 TL paylarda neden  artış olmamıştır? Neden Olmuyor? 


Soru 6- 2024 yılı itibariyle fazla üretimden kaynaklanan kiraya verilen ve verilmeyen toplam dükkân ve dire sayısı kaçtır?  Satılmayan daire ve dükkânların, 2024 yılı rayiç bedellerine göre,  her birinin maliyet bedelleri ne kadardır? Kirada olan daire ve dükkân varsa, bunlar hangileridir? Aylık kira bedelleri ne kadardır?

 

7- 2024 yılı itibariyle, fazla üretimden kaynaklanan daire ve dükkânların satışından 10.500 payları ödenerek kooperatiften istifa eden toplam 1. Etap ortak sayısı kaçtır? Dairesini teslim alan, ortaklıktan istifa etmeyen ama aidat ödemeye devam eden 1. Etap ortak sayısı kaçtır? 10.500 TL.  Payları ödenmeyen,  daireleri teslim edilmeyen, toplam 2. Etap ortak sayısı kaçtır?  (K.K.18.  19. Md.)

 

8- Ortaklıktan istifa etmeyen 1. Etap ortakların, yapılmakta olan daire, dükkân ve bağımsız bölümlerden her hangi bir hisseye (hakka) sahip midir?  Sahipse nelerdir? Ne kadardır? Sahip değilse, yıllarca, hem kendisinin, hem eşinin kooperatif dağılıncaya kadar çifte aidat ödemesinin gerekçesi nedir?  

 

9- İkinci etap ortaklara ait yapılmakta olan,  çok katılı blokların 10.12.2024 tarihinde inşaat sözleşmesi biteceği yazılı olarak açıklanmıştır.  İkinci etap ortaklara ait çok katlı inşatlarda, toplam kaç daire, kaç bağımsız bölüm yapılmaktadır? Bunların hangileri ve kaç tanesi kooperatife (ortaklara) aittir? (K.K.24.Md.)  

 

10- İnşaatlar sözleşme tarihinde bitirilmez ise, yönetim kurulu sözleşmeden doğan haklarını kullanacak mıdır? Süreyi uzatacak mıdır? Süre uzarsa kooperatifin ve ortaklar mağduriyeti nasıl telafi edilecektir?

 

11- Benim ve eşimin (Melek Bal) ortaklık aidatı burcu dışında, kooperatife borcumuz var mıdır? Varsa borç kaynağı nedir? Ne kadardır? Hangi tarihte,  hangi sebepten dolayı borçluyuz? Yazılı bilgi verilmesini önemle talep ediyorum.

 

12- 2019 Yılında yapılan genel kurulda, alınan karar gereğince ortakları bilgilendirmek için, sadece ortaklardan oluşan,  ortakların paylaşımına açık olan tepe kent konut adı altında Whatap grubu kurulmuştu. Ortakların paylaşımına açık olan grup, bir süre sonra hangi nedenle kapatıldı? Ve daha sonra ortakların paylaşımına yasaklanarak sadece yöneticilerin paylaşımına  tekrar açılmasında ki sebep neydi? Whatsap grubuna kaydedilmeyen yarıdan çok ortaklar hangi yöntemle bilgilendirilmektedir?

 

2023 yılında bila tarih, bila sayılı kooperatif yazısı ile bilgi edinme talebime (dilekçeme) verilen cevapla ilgili olarak

 

3. Paragrafta eşitlik kuralları nedeni ile 10.500 TL. Herkese (394 ortağa)  eşittir. Deniyor. Eşitlik ilkesine uyuluyorsa 2007 yılından 2024 yılına kadar, 394 ortaktan kaçı, hangi tarihlerde 10500 TL paylarını almışlardır.  Fazla üretimden kaynaklanan paylarını almayan ortaklar ne zaman hangi tarihte  bu paylarını  alacaklardır?  Fazla  üretimden kalan haklar kalmazsa ortaklara ödenmeyen 10.500 TL. Paylar hangi Kaynaktan karşılanacaktır?  Ayrıca 2007 yılındaki 10.500 TL. nin alım gücü ile 2024 yılında 10.500TL nin alım gücü aynı mıdır?  (K.K. 23. Maddesi dikkate alınarak bu sorunun cevabı verilmelidir?

 

4. Paragrafta  (İkinci etap otakların inşaatı) kat karşılığı sözleşmesi 10.12.2024 tarihinde sona erecektir. Deniyor.  Olası mücbir sebep olmaz  inşaatlar da bitmez ise, ortakların mağdur durma düşmesi önlenecek midir?

 

5. Paragrafta, kooperatifler kanuna göre ortaklık, ortak istifa etmediği sürece kooperatifin tavsiye süresine kadar aidat ödeme yükümlülüğü devam eder. Deniyor.  Kooperatiften istifa etmeyen birinci etap ortakların, ikinci etap ortaklar için yapılan daire ve bağımsız bölümlerden herhangi bir pay hakkı  yoksa neden aidat ödemek zorundadır?   1163 kanunun 18. 19. 23. 24. Maddeleri dikkate alınarak bu sorulara cevap verilmelidir.

 

6. Paragrafta,  kooperatif aidatların nereye harcandığı bilmediğim ifade ediliyor.  Bilmediğim kooperatif aidatlarının nerelere harcandığı değildir. Fazla üretimden kaynaklanan daire ve dükkân satışından elde edilen gelirin nerelere hangi   tarihlerde  ne kadar harcandığını bilmememdir. Bu ayrıntı  önemlidir.


 

 

 

 

 

 




4/21/24

KOOPERATİF

 

Değerli ortaklar 

Bu genel kurulda yapacağım yazılı konuşma kesinlikle kulaktan dolma, uydurma, asılsız bilgiler değildir. Tamamen resmi bilgi ve belgelere dayalıdır. Amacım asla gereksiz yere eleştirmek, değildir. Düşüncelerimi açıklamaktır. Sorunumu anlatmaktır. Doğru yazılı bilgiye belgeye ulaşmaktır. Kooperatifte hiçbir ortakla hiçbir zaman kişisel sorunum olmamıştır. Olamazda. 

Dün ne olduğunu bilmez isek, bugün olanları anlama şansımız olmaz. Unutan bilmeyen ortaklarımız için, başlıklar halinde özet bilgi vermek, dün olanları hatırlatmak istiyorum. Bundan 43 yıl önce rahmetli babam kooperatif hissesini bana devir emişti. O zaman yaşım 33 idi, şimdi 76. Çok çarpıcı ve düşündürücü bir gerçek. 

Kooperatifimiz, S.S.Tepekent konut adıyla, 13.9.1979 tarihinde 2060 3814 dosya no ile kurulmuştur. Tam 44 yıldır, 535 aydır, kooperatif aidat ödüyoruz. Yönetim ve denetim kurulu üyelerine huzur hakkı ödüyoruz. Bu ödemelerin ne zaman sonuçlanacağını, inşaatların ne zaman biteceğini, 2024 yılı Mayıs itibariyle bilmiyoruz. Yani kelimenin tam anlamıyla kooperatif mağduruyuz. Acaba Türkiye’de yarım yüzyıla yaklaşan, inşaatı devam eden, hangi tarihte biteceği bilinmeyen başka bir kooperatif var mı bilmiyorum.  Gerçekten kooperatifler tarihide rekorlar kitabına girecek bir zaman dilimi. 

Değerli ortaklar 

Toplam 75050 Metre kare olan arsamız, 89 ay taksit ödenerek 1983 yılında borçsuz olarak alınmıştır.

1990 yılında arsanın ıslah planı yapılmıştır.

1992 yılında imarlı tapusu alınmıştır.

1993-1996 yılları arasında, toplam 197 ortak adına, her ortağa iki daire verilmek üzere, 4 ayrı yüklenici firma ile noter huzurunda, kat karşılığında inşaat sözleşmeleri imzalanmış, inşaat yapım ruhsatları alınmış ve inşaatlara başlamıştır. 

1998 yılında her ortağa anahtar teslimi 2 daire verilmesi, inşaatların gecikmesi halinde ise, her ortağa rayiç bedel üzerinden kira bedeli ödenmesi sözleşmede şarta bağlanmıştır. 

İnşaatlar devam ederken, 1995 yılında yapılan genel kurulda, yönetim kurulunun önerisi ile 197 ortağın her birisi, hisselerinin yarısını (kanuna ve ana sözleşmeye aykırı olarak) eşlerine devir etme kararı alınmıştır.  Böylece ortak sayısı ikiye katlanarak 394 olmuştur. 

Hisselerin yarısını eşlerine devir eden ortaklara 1. Etap, hisselerin yarısını devir alan eşlere ise ikinci etap ortak denilmiştir. 

İmzalanan inşaat sözleşme maddelerine taraflar uymamıştır. Yıllara yaygın olarak devam eden süreçte, birçok müteahhitle birçok sözleşmeler yapılmıştır. Birçok müteahhitle mahkemelik olunmuştur. 

Bu arada, inşaatı biten, farklı maliyetlerde, farklı metrekarelerde, farklı plan ve projelerde yapılan inşaatı biten,  daireler 1996 yılından itibaren, yıllara yaygın olarak farklı tarihlerde 1. Etap ortaklara kura ile dağıtılmaya başlanmıştır. 

Kat karşılığı yapılan, dairelerini alan ortaklardan kanuna ve ana sözleşmeye aykırı olarak (ortaklık aidatı dışında) oturma hakkı aidatı adıyla, yıllarca kira bedeli alınmıştır. 2006 yılında 1. Etap 197 ortağın her birine daireleri teslim edilmiştir. Kooperatife (ortaklara) ortaklara ait ola fazla üretimden kaynaklanan daire ve dükkânların olduğu da görülmüştür. Ama bunların kaç adet olduğu, metrekarelerin,  maliyetlerin ne kadar olduğu ortaklara hiçbir zaman açıklanmamıştır. 

Kooperatifimiz, 11. 6.1998 tarihinde, ticaret müdürlüğü,  22.1.2004 tarihinde ticaret bakanlığı teftiş kurulu tarafından denetlenmiş ve rapor tanzim edilmiştir. Her iki raporda genel kurul kararlarının, kanun ve ana sözleşmeye uygun olup olmadığı esas alınmadığı için ortakların, maddi ve manevi mağduriyeti devam etmiştir. Ve halende etmektedir. 

Değerli ortaklar, 

2007 yılında, kooperatif yönetiminin yazılı talebi üzerine, Ankara 5. Sulh hukuk mahkemesi tarafından 2007/265-iş tutanağı ile şerefiye farkları, tüm bağımsız bölümlerin maliyet bedelleri tespit edilmiştir.

5. Sulh hâkimliğinin görevlendirdiği 4 kişilik bilirkişi heyeti, kooperatifimize ait 6. Ada, 33 adet parsel üzerinde kurulu, toplam 257 adet bağımsız bölüm olduğunu, yapılan inceleme ve ölçümlerden 29.6.2007 tarihli raporunda sonra açıklamıştır.    

Ayrıca 2007 yılında kooperatif yönetimi, kurduğu komisyonla tüm daire ve dükkânların o yılki rayiç değerleri üzerinden, maliyet bedellerini çıkarmıştır. Çıkarılan maliyet bedellerine göre fazla üretimden kalan daire ve dükkânların tamamı, 2007 yılında satılmış olsaydı, 394 ortağın her birine 10.500 TL pay düştüğünü yönetim kurulu üyelere yazılı ve sözlü olarak genel kurulda açıklamıştır.  Bu bilgi ve belgeler genel kurul tutanaklarında mevcuttur. 

Kaç daire, kaç dükkân olduğu, her bir daire ve dükkânın maliyet bedellerinin ne kadar olduğu,  kaç dükkândan ne kadar kira bedeli alındığı, ayrı, ayrı ya da toplam olarak ne kadar gelir elde edildiği hiçbir zaman ortaklara açıklanmamıştır. 

Yine ayrıca 2014 yılında yönetim görevini,  devir alan,  yönetim kurulu 24.5.2015 tarihinde yaptığı yazılı duyuruda fazla üretimden kalan daire ve dükkânların maliyet bedellerini çıkarmak için 5 kişiden oluşan komisyon kurulduğunu, 23.6.2016 tarihli yazılı duyuruda daire ve dükkânların maliyet bedellerinin çıkarıldığını açıklamıştır.  Ama tıpkı bir önceki yönetim kurulu gibi, toplam kaç daire ve dükkânın maliyet bedellerini çıkardığını, her bir daire ve dükkânın maliyet bedellerinin ne kadar olduğu ortaklara açıklanmamıştır.   

Değerli ortaklar 

Kooperatifiz yönetim kurulumun, dilekçeme verdiği yazılı cevabı 31.8. 2023 tarihinde aldım. 

Cevapta, 

1979 yılından beri mücadele ettiğim.

30.6.2014 beri 35 yıllık kirliliği temizlemek için, 7 yılı yılın heba olduğunu, kooperatifin kurulduğu tarihten beri yaşanan olumsuzluklar hakkında, savcılığa gerekli şikâyetlerde bulunulduğunu, (suç duyurusunu nenler olduğu, hangi tarihte savcılığa verildiği hakkında bilgi yok)

Konu. 2015/143 e sayısı ile davaya dönüştüğünü konunun hukuki aşamada olduğunu bilgisi verilmiş ancak konun ne olduğu hangi tarihte davaya dönüştüğü, davanın hangi mahkemede görüldüğü haklında açıklama yok. 

Cevapta kooperatif genel kurulu  (2007 yılında) her üye için,  10.500 TL.  Fazla üretim hakkı uzun vadeli alacak kısmında muhasebeye aykırı tavırla mahsup edildiği ifade edilmiş ancak aykırılığın ne olduğu hakkında bilgi verilmemiştir. 

Cevapta, eşitlik nedeni ile 10.500 TL herkese eşittir. Fazla üretimden yaptığımız,  tahsisle (yani satılacak olan daire ve dükkânların parasıyla) ödeme yapılmasını uygun görüyoruz. Bu nedenle üyelerin alacağı olan 10.500 TL. Sabit olup,  fazla haklar kalır ise (fazla hakların neler olduğu açıklanmamış)  öncelikle borçlar dağıtılıp, kalır ise öncelikle borçlar dağıtılıp kalır ise (ne borcu olduğu açıklanmamış) üyelere dağıtılması, hak olarak sabittir. 

Değerli ortaklar bu nokta da çok önemli bir ayrıntıya dikkatinizi çekmek istiyorum. 

Fazla üretimden kalan daire ve dükkânların tamamı 2007 yılında tespit edilen maliyet değerleri üzerinden satılmış olsaydı her ortağa 10.500 TL pay verilecekti.  Ama daire ve dükkânların hangileri ve kaç adedi 2007 yılında belirlenen maliyet bedeli üzerinden satılmıştır?  Bu güne kadar satılan daire ve dükkânların hepsi 2007 yılında belirlenen maliyet değerleri üzerinden mi satılmıştır ki,10.500 TL. Paylarda artmıyor sabit tutuluyor.  Daha yüksek Fiatlara satıldı ise 10.500 TL paylarda neden artış yapılmamıştır.  Başka bir açıdan soracak olursak, 2007 yılında 10.500 TL. nin satın alma gücü ile 2024 yılında 10.500 TL. İn satın alma gücü aynı mı? 

 2004 yılı Mayıs ayı itibariye, fazla üretimden kalan daire ve dükkân var mıdır?  Varsa kaç adettir. Hangileridir.  Birer, birer ve toplam maliyet değerleri ne kadardır. 

2004 yılı mayıs ayına kadar, fazla üretimden kaynaklanan 10.500 TL. Payını alarak istifa eden birinci etap ortak sayısı kaçtır? Kooperatiften istifa etmeyen 10.500 TL payını almayan ortak sayısı kaçtır. 

İstifa etmeyen 1.Etap ortakların yapılmakta olan daire ve dükkânlardan pay alma hakları var mıdır? Almayacaklarsa 2006 yılından beri neden aidat ödemeye devam ediyorlar? Bu konu hakkında ayrıntılı ve tatmin edici yazlı açıklama yapılması, ortakların bilgilendirilmesi şarttır. Gereklidir. Zorunludur. 

Değerli ortaklar

Yönetim kurulundan,  31.8. 2023 tarihinde  dilekçeme verilen cevap yazısında,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2/16/24

CHP YILDIRIM İLÇE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI ALANÇALIŞMASI HAKKINDA 17.2.2024

 

CHP YILDIRIM İLÇE ÖRGÜT ALAN ÇALIŞMALARI HAKKINDA 

Hem duyarlı bir üye olarak

Hem son üç dönem belediye meclis üyesi adayı olarak

Hem CHP Bursa il örgütünün yıllarca emekçi üyesi ve gönüllü fotoğrafçısı olarak

Hem son14 yıl içinde yapılan her seçimde sandık görevlisi ya da müşahidi olarak,

Hem 25. Dönem CHP Bursa milletvekili aday adayı olarak

Hem her anlamda görev yeti ve sorumluluklarını yerine getiren, CHP Bursa  Yıldırım ilçe örgününün 24 yıllık aktif üyesi olarak

 Aşağıda ki soruları grup üyeleri huzurunda sormak zorunda kaldığımı hissediyorum.   

11.1.2024 tarihinde,  Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı whatsap grubu kurulmasının,  sadece 48 kişinin gruba dâhil edilmesinin temel amacı neydi? Whatsap grubu kurumadan önce, gruba kayıt edilen üyelerin düşüncelerinin alınmamasının,  İlçe örgütümüzün resmi sayfasında çalışmaları, duyuruları üyelerimize açık olarak yapılmamasının gerekçesi nedir? 

Alan çalışmalarını,  kurulan Whatsap grubuyla ağırlıklı olarak belediye meclis üyeleriyle sınırlı tutulmasının, gerekçesi nedir? (zaten belediye meclis üyesi olmakla maddi maddi ve manevi gerekli fedakârlıkta bulunmuş olmuyorlar mı)? 

24.1.2024 tarihinde, “Saha çalışmalarına katılmayan, belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın günlük olarak katılamama gerekçelerini mazeretlerini ilçe başkanına bildirilmesi isteniyor.  Günlük katılmama gerekçelerini bildirmeyen meclis üyesi adayına ne gibi yaptırımlar uygulanacak? Alan çalışmalarına katılmama gerekçelerini mahalle sorumluları da bildirecek mi?   Bu uygulama demokratik mi? Doğrumu? 

15. 2. 2024 Tarihinde yeni ilçe binamızda, sadece belediye meclis üyesi adayı arkadaşları davet ederek yapılan toplantıda belediye meclis üyelerini önümüzdeki süreçte 45 gün boyunca sabah saat 10.00 dan akşam geç saatlere kadar alan çalışmasına katılmaları isteniyor. Çalışma grupları neden sadece belediye meclis üyelerinden oluşuyor?  Çalışma gruplarına, mahalle sorumluları, duyarlı parti üyeleri neden dâhil edilmiyor? Hep aynı kişilerin çalışmalara katılması yorucu, bıktırıcı ve yıpratıcı olmaz mı? 

Bilgilendirmeler, çalışmalar,  neden Whatsap gruplarında yapılıyor? İlçemizin resmi sosyal medya (facebook) sayfasında tüm üyelerimize açık olarak neden yapılmıyor? 

Bu çalışma yöntemi genel merkezimizden gönderilen genelge doğrultusunda mı? Yoksa ilçe yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda mı yapılıyor?  

Whatsap gurubuna yazılan üyelerin gruba yazılmadan önce onayları neden alınıyor? 

Uzun yıllarda olduğu gibi,  Bursa genelinde farklı çalışmalara katılacağımdan grup çalışmasına kesintisiz katılamayacağımın bilinmesin işitiyorum. 

Bu önemli konularda bizleri ve üyelerimizi yazılı ve sözlü olarak bilgilendirmeniz çok önem taşıyor. 

Nasıl bir süreçten geçtiğimizi, önümüzdeki seçimin, ülkemiz, partimizi, demokrasimiz ve her birimiz için ne kadar büyük önem taşıdığının bilincinde olarak bu soruları bilgilenmek amacıyla soruyorum. 

Çalışmaların, çalışma programının tüm üyelerimizi kapsaması bu anlamda çok önemli.  

İlçe başkanımız, ilçe Belediye başkan adayımız şahsında tüm yol arkadaşlarımın çalınmalarında başarılar diliyorum. Hepimize kolay gelsin.  17.02.2024


[06:00, 17.02.2024] Cemil Ocak: Size teşekkür ederim Zğlfkar bey, her zaman oldğu gibi açik yüreklilikle, tüm  gerçekleri yazman, bizden farkındalığın. 

Bu vesile ile sizin aracılığınızla ;

Bir iki soru ile cevaplamak amacıyla müsade edersen sorayım:

1- Adı önseçim olan  seçimde 

Neden zarf ve imza sayıları açık herkesin duyacağı şekilde söylenmedi. 

 2- kaç oy kullanıldı, kaç oy geçerli, kaç Geçersiz oy vardı. Söylendi de  ben mi? duymadım. 

3- Geçerli oylar hepsı bir araya toplanıp. Tek kişi tarafından okunup sandık sayısı kadar  görevli arkadaşlar sayım cetvel lerine yazilmadı

Şefaflık bu mu? 

Adalet eşitlik bunun neresinde.? 

Terazinin bir kefesine oturup, diğer Kefe havada, ondan sonra komşu mahallede adalet, hukuk eşitlik, demokrası arıyacaksınız. Değil mi? 

  Siz akıllı iş bilen, işini yoluna koyan, karşı Malle liler gibi iş bitirenler gibi olmanız. Alkışlanacak başarı sayfanıza yazılacak değil mi?

[08:42, 17.02.2024] Zülfikar Bal: Cemil bey sorduğunuz soruların herbirisi son derece önemli umarım ve dilerim bu sorular hem bu sayfada hem yapılacak ilk toplantıda hemde ilçe örgütümüzün resmi sayfası olan facebookta ayrıntılı cevap verilir hepimiz bilgilenmiş oluruz  demokrasi açıklık ve şeffaf rejmi olduğunu. Öğrendik. Bız her anlamda açıklığı uygularsak iktidar partiside uygulamak zorunda kalır. Çünkü iktidar kadar hatta ondan daha güçlü partiyiz. Çünkü cumhuriyeti ve demokrasiyi kuran parti CHP dir. Açıklık demokrasinin canıdır ruhudur.

[06:00, 17.02.2024] Cemil Ocak: Size teşekkür ederim Zğlfkar bey, her zaman oldğu gibi açik yüreklilikle, tüm  gerçekleri yazman, bizden farkındalığın. 

Bu vesile ile sizin aracılığınızla ;

Bir iki soru ile cevaplamak amacıyla müsade edersen sorayım:

1- Adı önseçim olan  seçimde 

Neden zarf ve imza sayıları açık herkesin duyacağı şekilde söylenmedi. 

 2- kaç oy kullanıldı, kaç oy geçerli, kaç Geçersiz oy vardı. Söylendi de  ben mi? duymadım. 

3- Geçerli oylar hepsı bir araya toplanıp. Tek kişi tarafından okunup sandık sayısı kadar  görevli arkadaşlar sayım cetvel lerine yazilmadı

Şefaflık bu mu? 

Adalet eşitlik bunun neresinde.? 

Terazinin bir kefesine oturup, diğer Kefe havada, ondan sonra komşu mahallede adalet, hukuk eşitlik, demokrası arıyacaksınız. Değil mi?   

Siz akıllı iş bilen, işini yoluna koyan, karşı Malle liler gibi iş bitirenler gibi olmanız. Alkışlanacak başarı sayfanıza yazılacak değil mi?


[08:42, 17.02.2024] Zülfikar Bal: Cemil bey sorduğunuz soruların herbirisi son derece önemli umarım ve dilerim bu sorular hem bu sayfada hem yapılacak ilk toplantıda hemde ilçe örgütümüzün resmi sayfası olan facebookta ayrıntılı cevap verilir hepimiz bilgilenmiş oluruz  demokrasi açıklık ve şeffaf rejmi olduğunu. Öğrendik. Bız her anlamda açıklığı uygularsak iktidar partiside uygulamak zorunda kalır. Çünkü iktidar kadar hatta ondan daha güçlü partiyiz. Çünkü cumhuriyeti ve demokrasiyi kuran parti CHP dir. Açıklık demokrasinin canıdır ruhudur.